Még néhány tipp az ecet felhasználására!

Az ecet számtalan módon használható, erről többször írtunk is, de a felhasználhatósága szinte végtelen, így mutatunk még néhány tippet, amit nem feltétlenül ismert. Mi a Style Me Prettyn találtuk őket.

Krómfelületek tisztítása

Ha kissé bemattult a króm, nem kell mindenféle vegyszerekre költeni, elég, ha vesz két teáskanálnyi sórt, amit összekever ecettel, hogy egy pasztát kapjon. Ezzel a keverékkel dörzsölje át a krómfelületet, majd törölje tisztára egy puha kendővel.

shutterstock 108155897

Gyilkolja a bacikat ecettel!

A kilincseket egyszerűen törölje át egy kendővel, amire ecetet csöpögtetett, mert ezzel a legtöbb kórokozót megöli, ami főleg az influenzás időszakban jön jól.

A muslincák ellen is van megoldás!

Megvan, amikor kipakolja a gyümölcsöt a pultra, és a kis dögök azonnal megjelennek? Az ecet ez ellen is megoldást gyújthat: egyszerűen tegyen belőle a gyümölcs mellé egy kis tálban.

Így csutakolja a grillt!

Fogjon egy adag alufóliát, gyúrja össze, majd öntsön rá egy kis ecetet. Ezzel tisztára súrolhatja a grillt, mehetnek is rá a húsok.

Tiszta padló vegyszer nélkül!

Keverjen össze némi mosogatószert vízzel, alkohollal és ecettel, és ezzel mossa fel a padlót. A keverék tisztít és fertőtlenít is.

shutterstock 78827059

Festékpöttyök, távozzatok!

A festés után odaszáradt festékfoltok is eltakaríthatóak némi ecet segítségével. Melegítsen fel egy kisebb mennyiséget, majd helyezze a foltra 5-10 percre. Ezután már könnyedén el tudja távolítani egy penge vagy éles kés segítségével a pöttyöket.

Vesse be a szőnyeg foltjai ellen!

Mielőtt nekilátna, egy kicsi, nem feltűnő helyen tesztelje, hogy nem tesz-e kárt a szőnyegében az ecet. Amennyiben nem, akkor 2 teáskanál ecetet keverjen össze negyed csésze sóval vagy szódabikarbónával. Dörzsölje be a szőnyegbe, várja meg, míg megszárad, majd proszívózza ki: a szőnyeg nem csak tiszta lesz, hanem a színei is megújulnak. Ha mégsem merne nekilátni, itt van még pár lehetőség, hogy szép legyen a szőnyege.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra