Így aludjon munka közben

Bár a szakértők azt mondják, sokkal hatékonyabb lesz a munkaerő akkor, ha a munkahelyén is hagyják szundikálni vagy sziesztázni egy kicsit, nem hisszük, hogy a legtöbb munkáltató nyitott lenne arra, hogy ebéd után az iroda egyszerre vagy váltásban megpihenjen egy kicsit. Ha ön mégis olyan szerencsés, hogy főnöke kellően haladó szellemű, akkor a hajtás után elolvashatja, hogyan, milyen testhelyzetben érdemes pihentetnie a szemét.

A Journal of Sleep Research korábbi cikke szerint már elég hat percre elbóbiskolni ahhoz, hogy javuljon a memóriánk, a 10-30 perces szieszta pedig a figyelemre és kedvre is jó hatással van – írja a Men's Fitness. Ezek elég erős érvek, és Ronit Rogoszinski, az Arch Financial Group egyik munkatársa szerint ezt jó, ha a főnök is tudja. Persze csak akkor keresse meg a javaslatával, ha a nap többi részében keményen odateszi magát. „Mondja meg neki, hogy ha 110 százalékosan teljesít, akkor igazán megérdemli, hogy a15 percre lehunyhassa a szemét, és ennek sokkal elfogadottabbnak kellene lennie” – tette hozzá a férfi, aki rendszeresen alszik munka közben.

shutterstock 141439003

Ronit Rogoszinski a pihentető irodai alvás megfelelő technikáját is elárulta. Íme:

– Ne boruljon rá az asztalra, ehelyett dőljön egy kicsit hátra. Fontos a kényelem, és az, hogy csökkentsünk a derék, a hát alsó részének terhelését.

– Ne tegye a lábát az asztalra, elég ha pár centivel emeli csak meg. Rogoszinski például egy cipős dobozra teszi a lábát, és állítása szerint ez is sokat jelent. Karjait pedig fonja össze a mellkasán, ne hagyja, hogy csak úgy lógjanak.

– Ha becsukja a szemét, próbáljon minél lassabban lélegezni és minél nagyobb levegőt venni. Ha túl nagy a zaj, használjon füldugót.

Párna az irodába

Bár a megfelelő technikához nem kell párna, de azért lehet kapni olyan irodai kiegészítőket, amik jól jöhetnek, ha mégis valami puha dolgon pihentetné a fejét. Az Aliexpressen például 13 dollárért (3500 forintért) is lehet már kapni egy keszytűbe/papucsba oltott párnát, amit akár a karjára is felhúzhat, ha úgy szenderedne el. Ennek a duplájáért persze már megveheti az eredeti "strucc párnát" is a Studio Banan tervezőitől. A legnagyobb változat 99 dollárba, azaz 27 ezer forintba kerül, de a pihentető alvás minden pénzt megér. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra