Edzőteremteszt: Sugár Fitness

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

A Sugár Fitness nagyon jó helyen van, közlekedési csomópontban, szóval elég könnyű megtalálni, és az aerobiktermek nagysága azt sugallja, elég sokan meg is találják. Már a honlapon látszik, hogy itt a csoportos órákra fektetik a hangsúlyt, nagyon jó időpontokban és nagyon sokféle edzés közül lehet választani: és ami a legjobb, könnyen be is lehet rájuk jelentkezni online, hogy biztos beférjünk. Én be is jelentkeztem, majd elmentem a Sugárba.

A terem berendezési stílusa érdekes, de nem mondanám, hogy nem tetszik, sőt. Az egész olyan, mintha egy kaszinóból vagy éjszakai klubból alakították volna át a lehető legkevesebb munkával edzőteremmé a helyet (van egy tippem, hogy ez történt). A piros padlószőnyeg süppedős, a gépek között művirágok hada zöldellik, a csíkos bőrkanapék mintha Charlie csokigyárából kerültek volna elő, a női vécé kialakítása olyan, mint egy báré (budoár-fíling, aranyozott tükör, félhomály, nézze meg, érdemes), az egyik terem sarkában meg még színpad is áll.

Délelőtti nyugalom

A női öltöző (kettő van, de délelőtt csak egy volt nyitva) ahhoz képest kicsi, hogy mekkora a termek kapacitása, de mivel délelőtt mentem, nem volt tömeg, sőt. A szekrényzár elég egyedi logikai feladvány, vagy csak nekem volt nagyon hétfő, de végül segítséget kellett kérnem a bezáráshoz. A recepción nagyon kedvesek a lányok, kérdés nélkül elmondják, mit merre találok, hol lesz az óra, amire jöttem.

Mivel online jelentkezéskor 20 perccel az órakezdés előtt meg kell jelenni, volt még időm körülnézni. Az edzőtermi gépek része megdöbbentően kicsi. Tényleg nagyon kicsi. Megvannak az alapvető gépek, de tényleg csak a legalapvetőbbek. Futópad viszont meglepően sok van (ahhoz képest, mekkora a hely), mind működik is: nekem csak egy gondom van, hogy szembe állnak a padok az üveggel, amit lyukacsos reklámfólia borít, amitől én a villamoson is beszédülök és nekem nagyon kellemetlen érzés úgy futni, hogy ezek ugrálnak a szemem előtt. A galériában megnézheti, miről van szó. Probléma még, hogy kevés hely van a gépek közt arra, hogy az ember talajgyakorlatokat végezzen, ha egyszerre ketten hasaznak, a harmadiknak már egyszerűen nem jut hely.

Az óra, amire megyek, pontosan kezdődik és várakozásommal ellentétben csak hárman vagyunk rajta. Szentpéteri Krisztina Hot Iron óráján veszek részt, Krisztina kedves, közvetlen, magyaráz, ha valamit elrontunk és alapvetően nagyon elfáradok óra végére. Jó élmény.

Esti őrület

Adta magát, hogy egy esti órára is benézzek: itt már volt értelme a bejelentkezésnek (ami egyébként szuperkönnyű online, tényleg csak ajánlani tudom), mert teltházzal, azaz 38 emberrel ment a HardCore névre hallgató óra. Az edző, Oravetz István mikrofonba beszélt, az egy órába két darab, négy gyakorlatféléből álló, négyismétléses gyakorlatsor és egy háromszor ismételt hármas gyakorlatsor fért, ha jól számoltam. A tömeg ellenére minden feladatra volt hely, használtunk nagy labdát, steppadot, súlyokat, szőnyeget, érdekesek és jól komponáltak voltak a feladatok, csöppet sem volt a dolog monoton vagy unalmas, és jól elfáradtam.

Amúgy minden terembe tömegek várakoztak, egyszerre ment spinning, táncos óra és trambulinos edzés is, az órák pontosan kezdődtek, minden olajozottan ment. Az edzőteremben is tömeg volt, ennek megfelelően nem volt egy szabad futópad se, és mindkét női öltöző zsúfolásig telt: ennek hátránya, hogy ha nem marad üres szekrény egyik öltözőben sem, akkor a folyosón található pár szekrény egyikébe kell pakolni. Nem hangzik túl jól. Összességében én jól éreztem magam mind délelőtt, mind délután, és a Sugár Fitnesst leginkább nőknek ajánlom, akik érdekes csoportos órákat szeretnének kipróbálni.

Cím: 1148 Budapest, Örs vezér tér 24., Sugár Üzletközpont (bejárat az Üzletközpont 2. emeletén)

Honlap: www.sugarfitness.hu

Nyitva tartás: hétfő - péntek: 06:00 - 22:00, szombat - vasárnap : 08:00 - 20:00

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont

Árak: Egy napijegy 1290 forint, a 5 alkalmas cardio bérlet 5790 forint, 5 alkalmas bérlet csoportos órákra 6890 forint, de itt mindent megtalál!

M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 5/5 pont. Gyorsak, kedvesek.

Ajánlanám a barátaimnak? Igen, ha valamilyen csoportos órára mennének.

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont, érdekes, de olyan, mintha egy kaszinót alakítottak volna át konditeremmé.

Gépek állapota: 4/5 pont, minden működik, de nem a legújabbak a gépek.

Öltöző: 4/5 pont, elég kicsi.

Tisztaság: 4/5 pont

Szolgáltatások: nemrég nyílt infraszauna, rengetegféle csoportos óra közül lehet választani, négy teremben folynak az edzések: az aerobic teremben zumbára, hot iron-ra, alakformáló edzésekre, a funkcionális teremben Pilatesre és cross trainingre, köredzésekre lehet járni. Emellett spinning és különböző táncos órák is vannak. A kardio gépparkot kb. itt áttekintheti.

Parkolás: a Sugár parkolóházában volt hely este is, itt egy óra alapból ingyenes, de ha a Sugár Fitness-ben érvényesíti jegyét, plusz egy ingyenes órát kap. Egyébként félóránként 100 forint. Az IKEA parkolóval is lehet próbálkozni, illetve a közeli lakótelepeken lehet ingyen parkolni, de onnan még sétálni kell.

Extrák: törülköző 200 forintért bérelhető.

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra