Különleges, gyógyító fürdőhelyek tavaszra

A tavaszi megújulás jegyében nincs is jobb, mint egy mesés fürdőhelyen kényeztetni magunkat, a jótékony hatás pedig csak a ráadás. Az izlandi Kék lagúna iszapjától, vagy a Holt-tenger sós vizétől olyan lesz a bőre, mint amilyen utoljára csecsemőkorában volt, Toszkánában pedig tudunk olyan ingyenes fürdőt, melynek vize az ízületi gyulladástól az egyszerű nátháig mindent meggyógyít. Inkább itthon maradna? Praktikus tippekkel segítjük a megfelelő wellness szálloda kiválasztásától a tökéletesen kivitelezett szaunázásig.

Kék lagúna, Izland

Az izlandi Blue Lagoonba, azaz a kék lagúnába egyszer mindenkinek bele kell csobbanni! A szigetország lenyűgöző természeti kincseiről ódákat szokás zengeni - teljes joggal - és bár a Blue Lagoon nem egy szó szoros értelemben vett természeti kincs, mivel 1976-ban egy geotermikus hőerőmű melléktermékeként jött létre, ez a tény semmit sem von le értékéből.

Nagyon népszerű fürdőhely - nem véletlenül
Nagyon népszerű fürdőhely - nem véletlenülMatt Cardy / Europress / Getty

Izland drága, itt is 35 eurónál kezdődnek a belépőjegyek, de ha valamiért érdemes kiadni kicsit többet, mint amit a büdzsénk bír, akkor ez az élmény az. Fantasztikus türkizkék víz, melynek az iszapja fehér, és ha az ember magára keni, hihetetlen jót tesz vele bőrének - pikk-pakk elmulasztja például a pikkelysömört és az ekcémát. Mindez egy egészen elképesztő környezetben, lávamezők- és falak között a szabad ég alatt; háttérben a hőerőmű gőzt pöfékelő, misztikus kéményei. Felejthetetlen élmény, melyről ide kattintva olvashat tovább.

A tavasz angyali szépsége

A Spirit Hotel tavaszi ajánlata valóságos energiabombaként hat a szervezetre. A gyógyvizek, a lebilincselő fürdővilág és vitalizáló wellness kezelések mellett sokszínű sport programok segítik a szervezeted megújulását és felfrissülését. Használd ki a 3 éjszakás tavaszi ajánlatunkban rejlő lehetőségeket! Spirit Tavaszi ébredés 32 500 Ft / fő / éj ártól. (x)

Toszkán termálfürdők

Toszkána világszerte annyira híres, hogy könnyen kezd sémákban gondolkodni a rutinos utazó is: képeslap szépségű tájak, “napsütötte” jelzős szóösszetételek, zamatos vacsorák, hibátlan borok. Pont. Pedig itt nem ér véget a sor, kínál még valamit a régió, ami nekünk, magyaroknak külön érdekes lehet, hiszen mi is nagy rajongói vagyunk: termál- és gyógyfürdőket.

Ha toszkán termál- és gyógyvizekben szeretnénk fürdőzni, két nagyon különböző mód közül választhatunk: kiépültek a négy- és ötcsillagos, hatalmas wellness és spa részleggel rendelkező hotelek, de találhatunk olyan ingyenes szabadtéri medencéket is, amelyekben a vízhőmérséklet állandósága miatt még télen is fürödhetünk.

Bagni di Petriolo
Bagni di PetrioloPanoramio

Az ingyenes szabadtéri megoldásban még az is vonzó, hogy itt könnyen találkozni helyiekkel, akiktől el lehet lesni olyan trükköket is, mint a házi iszappakolás elkészítése. Az egyik legnépszerűbb ilyen forrás Bagni di Petriolónál van, ami már a rómaiak idejében is működött, majd a Medici család egyik kedvence volt. A látvány itt páratlan: a régi római fürdő romjainak tövében fürdőzhetünk a természetes termálmedencében.

Ha pedig a 43 fokos víz már túl meleg lenne, a szomszédos folyóba menekülhetünk felfrissülésért. Állítólag a helyiek esküsznek rá, hogy az itteni víz mindent gyógyít; egyszerű náthát és ízületi gyulladásokat is. Mindez Sienától csak 20 percnyi autóútra. Persze nem ez az egyetlen ilyen forrás, a többi opciót ide kattintva ismerheti meg.

Tavaszi élménypihenés a Kolpingban!

Itt a tavaszi kikapcsolódás ideje és az élményeket most kedvezményesen garantáljuk! Foglaljanak március 15-27. között 3 éjszakát hétköznap és az egyik szülő féláron tarthat a családdal. Tartalmas és egyben ingyenes programok közül választhatnak, de kiegészíthetik a pihenést wellness szolgáltatással is, hogy garantáltan elűzzék a tavaszi fáradságot! (x)

Holt-tenger, Izrael

A Holt-tenger azért figyelemreméltó földrajzi képződmény, mert kb. 420-450 méterrel terül el a tengerszint alatt, és ezzel a földgolyó legmélyebben fekvő – de nem a legmélyebb - tava. Átlagos sótartalma 30 százalék körüli – összehasonlításként, a Földközi-tenger esetében az átlag 3,8 százalék. Na, de ennyi biológia- és földrajzismeret után lássuk, milyen érzés kétharmad vízben, egyharmad sóban fürdeni: egyszerre bizarr és felszabadító, hogy a kisujjunkat sem kell mozdítani a felszínen maradásért, és ami még bizarrabb, hogy só azonnal jelzi még az olyan karcolásokat is, amikről addig fogalmunk sem volt.

Lebegés a Holt-tengerben
Lebegés a Holt-tengerbenPhotostock-Israel / Europress / Getty

Vízre szálláskor ügyelni kell, hogy miután a víz feldobta az ember talpát, maradjon háton és ne kezdjen el ficánkolni. A statisztikák szerint gyakori balesetet okoz ugyanis, amikor a fürdőző elveszti az egyensúlyát, és sok vizet (= jó sok sót) nyel. Ez pedig rendesen elkezd marni mindent, súlyos belső sérüléseket okozva. Érdemes tehát megfogadni az útikönyvek vagy az idegenvezető tanácsát, és ügyelni arra, még csak az arcunk közelét se érje víz.

Ez a nagy koncentrációban jelen lévő só egyébként nagyon jót tesz az emberi testnek, különösen a bőrnek, és néhány napon belül elmulasztja a legmakacsabb ekcémát és pikkelysömört is. És akkor ott van még az iszap is, amivel bátran kenjük be magunkat tetőtől-talpig; az ember azonnal megérti, mit élveznek ebben a disznók. Nem volt elég a Hölt-tengerből? Ide kattintva olvashat tovább a környékről.

+1: Ha itthon maradna

Itthon maradna, de fogalma sincsen, hogyan válasszon a gazdag szálloda- és fürdőkínálatból? Vagy hogy egyáltalán, milyen kezeléseket érdemes igénybe vennie? Ide kattintva minden kérdésére választ talál wellness-ügyi gyorstalpaló cikkünkben.

Fürdőruha nélkül egészségesebb
Fürdőruha nélkül egészségesebbMaurizio Polverelli / Northfoto

Zavarba ejti az egyre több hazai szaunában is tapasztalható szabad testkultúra? Bevalljuk, korábban mi is így voltunk vele, de aztán körbekérdeztünk szakemberek, orvosok és laikusok között is, és rá kellett jönnünk, hogy valóban nem érdemes fürdőruhában szaunázni. Most csóválja a fejét? Ide kattintva elolvashatja összeállításunkat, hogyan szaunázzon szakszerűen, és pontosan miért.

Úgy véli, nincs megújulás böjt nélkül? Ezt a cikkünket ajánljuk, melyben egy tapasztalt böjtölő mondja el élményeit és tanácsokat is ad kezdőknek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra