#ÉLETEM

Edzőteremteszt: A Fitness

2015. február 26., csütörtök 10:10

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem sak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Első alkalom: esti csúcsforgalom

Az A Fitness reklámját egyfolytában feldobálta a Facebook, a képek és elhelyezkedés – meg az árak – alapján egyből arra gondoltam, ki kéne próbálni. Ha az SXL Fitness-t úgy írtam le, hogy családias, akkor erre a legjobb hasonlat az lenne, hogy "tömegközlekedéses". Az öltözőben hétköznap háromnegyed hatkor ruhát váltani ugyanis olyan, mintha a 7-es buszon kéne csúcsidőben levetkőzni, nincs egy talpalatnyi hely se. A teremben is tömeg van, többen várnak a futópadoknál, de szerencsére az itteni közönség nem félmaratonra készül, hanem tényleg csak bemelegítésre használják a padokat, úgyhogy hamar felszabadul egy gép, amin én se töltök többet 10 percnél.

Nagyon nagy a forgalom, de kevesen takarítják le maguk után a futópadot, pedig ki van rakva tisztítószer, és a szemetet is simán az öltöző padlóján hagyják a látogatók. Ez azért elég rosszfej dolog, és sokat hozzátesz a tömegközlekedés-fílinghez. A géppark egyébként kiváló, csomó új és hasznos eszköz áll a hosszúkás alakú teremben – még olyan különlegességeknek is jut hely, mint Jákob lajtorjája, vagy nagy kedvencem, a labdás hasazógép (ezekről is talál képeket a galériában!).

Személyi edzés: csúcsidőn kívül

Nemcsak az első alkalom, hanem az első személyi edzés is ingyenes az A Fitnessben. Az időpont-egyeztetés személyesen a legegyszerűbb, persze Facebookon is lehet írni a teremnek. Szerencsére a személyi edzést nem csúcsidőre beszéltük meg, így láthattam, hogy néz ki a terem délután 3-kor, a nagy roham előtt: az öltöző kong az ürességtől, a szemetesből se folynak még ki a használt papírtörlők, van vécépapír és szabad futópad.

Az edző, Gábor nagyon jól magyaráz és nagyon kedves, annak ellenére, hogy épp ingyen szórakoztat. Nagyon hasznos, amiket elmond a gépekről, így mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nevezzen be egy személyi edzésre, mert utána sokkal otthonosabban fog mozogni a teremben. És például arra is rájön, hogy nem feltétlenül a labdás hasazógép a legjobb, mert legalább három hatékonyabb pad és gép áll rendelkezésünkre a teremben.

Cím: 1074 Budapest, Rákóczi út 60.

Honlap: www.afitness.hu

Nyitva tartás: hétfő - péntek: 06:00 - 22:00, szombat - vasárnap : 08:00 - 20:00

Összességében így éreztem magam: 4/5 pont, a tömeg miatt

Árak: itt megtalál mindent. Egy napijegy 1490 forint, a 4 alkalmas bérlet 5900 forint, a havi bérlet 12900 forint.

M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 5/5 pont. Gyorsak, kedvesek.

Ajánlanám a barátaimnak? Igen, már ajánlottam is!

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont, ugyan az adottságok nem a legjobbak, de a színekkel és a tér tagolásával mindent megtettek az üzemeltetők, hogy barátságos és vidám legyen.

Gépek állapota: 5/5 pont, minden teljesen új.

Öltöző: 3/5 pont, pang a víz a zuhanyzóban, nagyon kicsi az öltöző, a padló kicsit piszkos.

Tisztaság: 3/5 pont csúcsidőben nincs wc papír, áll a víz a fürdőben, de a szőnyegpadló a teremben abszolút biztató.

Parkolás: a Boscolo Hotel mélygarázsában 3 óra 300 forint, egyébként az utcán lehet megállni, fizető övezetben.

Szolgáltatások: modern géppark, személyi edzés (alkalmanként 3500 forint), táplálkozási tanácsadás, fehérje bár, finn szauna, infra szauna

Extrák: törülköző 200 forintért bérelhető.

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta