18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tudja meg, hogyan működik a női orgazmus

Majdnem mindenki tudja, milyen érzés, ráadásul a különféle magazinok is tele vannak tippekkel arra nézve, hogyan lehet még jobb önnek és a másiknak. De vajon tudja, hogy pontosan mi is játszódik le ilyenkor a testben?

Ha már nemrég mindenféle érdekeset megtudott a vagináról és a péniszről, először is sokkoljuk önt egy meglepő adattal arról a dologról, amit ezzel a két dologgal optimális esetben el lehetne érni: a nőknek csupán 25%-a élvezi mindig a partnerével szexet, sőt sokan vannak olyanok is, akik közösülés közben egyáltalán nem tudnak eljutni a csúcsig. Viszont a férfiak orgazmusa teljesen másmilyen, ők szinte minden esetben fantasztikusan érzik magukat. De hogy miért tolt ki a természet így a nő nemmel? Erre sajnos a kutatók sem tudnak egyértelmű válasszal szolgálni, ám Elisabeth Lloyd, Ph.D.,az Indiana Egyetem biológia professzora szerint az orgazmusnak elsődleges célja a szaporodás: ezért is van a csikló, hiszen ingerlésével szexuális örömhöz (és hamarabb izgalomba) jut a nő, így nagyobb kedve lesz a közösülésre. A természet azért próbálta kárpótolni is a női nemet: míg az orgazmust szinte kivétel nélkül minden esetben elérő férfiak mindössze 6 másodpercig élvezhetik ezt az ajándékot, a nőknek akár 25 másodpercig is eltarthat.

Csakhogy a nők csúcspont és mindenféle élvezet nélkül is képesek teherbe esni, míg a férfiaknál többnyire nincs magömlés orgazmus nélkül - mutat rá a Women's Health Magazine. Éppen ezért a kutatók nem is igazán értik, a nőknek vajon miért is van egyáltalán szükségük az orgazmusra (mondjuk, erről az érintetteknek valószínűleg lenne pár tippe), de azért szerencsére vannak dolgok, amikben ők is egyetértenek - és ezek akár még segíthetnek is a csúcs elérésében.

William H. Masters and Virginia E. Johnson híres szexkutatók első körben megfigyelték, hogy az előjáték közben érzett melegséget a csiklóban és a hüvelyben lévő vérbőség okozza, és hogy ezzel egyidőben a hüvely fala el kezd nagyobb mennyiségű nedvességet kiválasztani.

Ahogy a nő egyre inkább izgalomba kerül, úgy az egész kismedencében fokozódik a véráramlás, a légzés szaporábbá válik, a szívfrekvencia nő, a mellbimbók megkeményednek. Ezen kívül a hüvely alsó szakasza összeszűkül, hogy jobban rá tudjon "fogni" a péniszre, miközben a felső része kiöblösödik, hogy a „betolakodónak” legyen elég helye. Ha minden jól megy és semmi sem zavarja meg az aktust, akkor eddigre már hihetetlen mennyiségű ideg és izom dolgozik összehangoltan, megfeszülve, majd a szervezet önkéntelenül kellemes hullámokban felszabadítja az egész testet és bekövetkezik a várva várt orgazmus.  Ez viszont már nem csak a kismedence környékén lévő izmokra van hatással, hanem az egész testre kiterjed - ezért rándul görcsbe sokszor ilyenkor a láb és grimaszol az ember.

A csúcspont során a hüvely, a méh és a végbélnyílás 0,8 másodpercenként összehúzódik 3-5 alkalommal, jó esetben akár 10-15-ször is.

Miután ez az egész lecsengett, a test általában kellemes, relaxált állapotba kerül. Ám ha valamiért nem sikerül ezt elérni, akkor akár kismedencei fájdalmat is érezhetnek a nők. Sőt, van, akinek egyetlen orgazmus nem is elég hogy csillapodjon a szexuális feszültsége, és ha nem sikerül elégszer kielégülnie, az szintén kellemetlen érzéssel járhat.

Hormonális változások

Orgazmus hatására az agyban oxytocin hormon szabadul fel, aminek hatására boldogság, kedvesség, odaadás és bizalom lesz úrrá a nőkön. De nem csupán ez a szerepe, hiszen a méhösszehúzódásokért is ez a hormon felel, így segíti a spermiumok útját a petesejthez. Így a kutatók szerint azok a nők, akik elérnek a csúcsig, majd szétárad bennük az oxytocin, egyben azt is kinyilvánítják, hogy tudattalanul is elfogadják a párjukat potenciális apaként és megbíznak bennük.

A oxytocin bizalomnövelő hatását jól modellezi az a kísérlet, amelyben egyetemista lányok feladata az volt, hogy játszanak vadidegenekkel befektetési játékokat. Az egyik csoport tagjainál oxytocin orrsprayt használtak, míg a másik felük placebót kapott. A kísérlet végeztével kiderült, hogy akik valódi hormont kaptak, több mint kétszer annyira bíztak meg a másik félben és adtak nekik pénzt.

Amiért nem jön össze

Igen, a cél sokaknál az orgazmus elérése, ám ez nem mindig jön össze, melynek hátterében több ok is húzódhat. Szakemberek szerint leggyakrabban az a baj, hogy a csikló nem kap elég stimulációt, így nehezebb ráhangolódni a dolgokra, de az is közrejátszhat, ha csúcsközeli állapotban a férfi teljesen mást kezd el csinálni, szóval a jó szex egyik alapvető kritériuma, hogy tudjanak beszélni róla. Igen, akár közben is: mondja el neki, hogy ne így, hanem úgy, sőt, akár irányíthatja vagy megmutathatja neki, miről beszél.

Persze a testhelyzet sem mindegy, ezért javasolják előszeretettel a problémákkal küszködőknek a lovagló pózt, amikor a nő tudja irányítani a ritmust és a behatolás mélységét, ráadásul a csiklót is könnyebb így izgatni. A másik, ami eredményre vezethet az az, ha a nő szex közben maga is rásegít a csikló ingerlésére.

Persze nem kell minden reményt a csiklóba vetni, hisz többféle orgazmus is létezik: csiklói mellett ott a hüvelyi, illetve az, amikor a kettő együttesen működik. Ennek oka, hogy szex közben különböző területeket különbözőképpen lehet stimulálni. 

Hogy még mi akadályozhatja az orgazmust? Hát ön! Próbáljon meg legalább ekkor ne foglalkozni azzal, hogyan nézhet ki, hogy áll a haja, hogy biztos rondán rezeg az úszógumija a csípőjén, vagy hogy mennyire látszik a narancsbőre! Ha ezekkel van elfoglalva, akkor ne várja, hogy élvezni is fogja a szexet!

Ahelyett, hogy azon tépelődne, miért is nem kívánatos eléggé, először is tudatosítsa magában, hogy a pasinak, akivel mindjárt szexelni fog, igenis az: önt akarja, és pont így akarja. Aztán álljanak be a kellemesen meleg zuhany alá, utána esetleg folytathatják az egymásra hangolódást egy kölcsönös teljes testmasszázzsal, ami aztán torkollhat bármibe, amit önök - mindketten - jónak látnak. De az ehhez hasonló felvezető, hangulatcsináló elemeket semmiképp sem érdemes kihagyni, hiszen senkinek sem megy mindig egyik pillanatról a másikra a ráhangolódás, főleg egy esetleg stresszes és fárasztó nap után.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek