#ÉLETEM

Az app, amivel ön is segíthet látni a látássérülteknek

2015. január 22., csütörtök 15:12

BeMyEyes.PNG
Fotó: BeMyEyes.com

A látássérült emberek az életük legtöbb területén felmerülő nehézségekkel látók számára meglepően jól megbirkóznak, de vannak olyan élethelyzetek, ahol azért nekik is elkélhet a segítség. Ilyen például, amikor meg kellen tudniuk a hűtőjükben található tej lejárati dátumát, vagy szeretnék tudni, mi látható azon a képen, amit a szeretteik küldtek nekik. Pár napja futottunk bele a BeMyEyes (Légy a szemem!) névre hallgató alkalmazásba, amely nálunk magasra tette a lécet az idei Év appja címért folyó versenyben. És hogy miért? Mert nemcsak értelmes, de nagyon szép dologra is használja a technika adta lehetőségeket.

Hogyan működik?

Az alkalmazás egyelőre csak az AppStore-ban található meg, és pofonegyszerű a használata. Kétféle belépési mód van: az I am sighted (magyarul talán legjobban a Látok passzol) és az I am blind (Látássérült vagyok). Utóbbiak egy kattintással segítséget kérhetnek (például akkor, ha egy pályaudvaron kell eligazodniuk, vagy nem tudják, hogy két konzerv közül melyik a paradicsom), a létrejövő videókapcsolatnak köszönhetően pedig bármely, az appban regisztrált látó könnyedén segíthet nekik. Az sem baj, ha olyankor kap segélykérést, amikor éppen nem ér rá, „hívás” átirányítódik a következő felhasználóhoz. A lenti videón megnézheti, milyen egyszerű az alkalmazás használata, és milyen egyszerű jót tenni akár csak annyival is, hogy elmeséli valakinek, mi látható mondjuk egy szeretteitől kapott fotón.

„Abban bízom, hogy online közösségként, egymást segítve a Be My Eyes hatalmas változást hoz majd a látássérült emberek életébe szerte a világon” – nyilatkozta a Be My Eyes dán alapítója és elnöke, Hans Jørgen Wiberg.

Be My Eyes - helping blind see from Be My Eyes on Vimeo.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta