3+1 hotel, ahol világsztár a tulajdonos

Szállodák, ahol híresség a tulaj a Coppola klán dél-olasz álomvillájától Robert de Niro New York-i luxushotelén át John Malkovich megfizethető dizájnszállójáig. Nézzen bennük körül velünk!

Világvárosi luxus: The Greenwich Hotel

Kié? Robert de Niro

Hol van? A luxushotel New Yorkban, Manhattan trendi TriBeCa negyedében található. A színész ezen a környéken üzemelteti még a Tribeca Film Centert, a Tribeca mozit (melyben minden évben filmdesztivált is rendez), a Nobu és a Tribeca Grill éttermeit is. A hotel oldalán a környék legmenőbb helyeiről további bennfentes infókat lehet olvasni.

Milyen? A klasszikus New York-i vöröstéglás homlokzat mögött rejtőző The Greenwich Hotel nyolc emeleten, hetvenötezer négyzetméternyi összterületen helyezkedik el, nyolcvannyolc szobával és tizenkét lakosztállyal rendelkezik. A hotel a lakóterek mellett egy keleti hangulatú, medencés wellnessközpontot, és egy Locande Verde névre hallgató remek olasz éttermet is rejt. Az eltérő enteriőrökkel, otthonosan és kényelmesen berendezett szobákban a HDTV-től a könyveken, egy előre feltöltött iPodon, tibeti selyemszőnyegeken és svéd ágyakon át, a carrarai márvánnyal és marokkói csempével díszített fürdőszobáig minden megtalálható. További infókat a hotelről korábbi cikkünkben talál.

Mennyibe kerül egy szoba? A szállodában, ahol állítólag egy éjszaka eltöltése után azonnal kedve támad a vendégeknek örökre beköltözni, a kétágyas szobaárak jelenleg 550 dollártól (mintegy 150 ezer forinttól) indulnak. Persze aki kandallós lakosztályban szeretne megszállni, annak ennél is jobban a zsebébe kell nyúlnia: ez 2800 dollárba (vagyis közel 770 ezer forintba) fájna éjszakánként.

Álomnyaralás Dél-Olaszországban: Palazzo Margherita

Kié? Francis Ford Coppola

Hol van? A Palazzo Margherita dél-olaszországi Brenaldában, egy 19. századi palotában található. És hogy miért pont itt nyitott a rendezőóriás szállodát? Azért, mert innen származott, majd emigrált New Yorkba 1904-ben Coppola nagyapja, Agostino.

Milyen? A Belle Époque hangulatát idéző luxushotel olyan családi fészekre hasonlít, ahol az egyszerű földi halandókat is vendégül látják – már akinek van kerete az ilyesmire. A berendezés a Coppola család tagjainak ízlését tükrözi: "Szeretek döntéseket hozni. Nem csak a nevemet adom a hoteleimhez, de részt veszek minden részfolyamatban, az evőeszközök kiválasztásától a minibár feltöltéséig” – mondta el a rendező a szálloda megnyitásakor a Financial Timesnak. Persze neves belsőépítészek és dizájnerek is segédkeztek, de a többi családtag is kivette a részét a palazzo kialakításából – az egyik női lakosztályt például lánya, Sofia Coppola rendezte be.

A hotel kívülről cseppet sem hivalkodó, belépve egy elegáns árkádos, egzotikus kertben találjuk magunkat. A házban kilenc vendégszoba található, hat a palotában, és három a régi istállóban. Mindegyikben találunk egy Apple tévét, válogatással a valaha forgatott legjobb olasz filmekből, melyeket Coppola saját kezűleg választott ki. A Palazzo Margheritában éttermet hiába keresünk: a vendégek egy hatalmas, tizenkét fős asztalnál foglalhatnak helyet, itt szolgálják fel a tradicionális olasz fogásokat. De persze az udvaron, a kertben, a saját szobánkban, vagy annak teraszán is elfogyaszthatjuk vacsoránkat. Wellnessrészleget, vagy edzőtermet nem találunk itt, de kerékpárt  bérelhetünk, és a Jón-tenger is csak pár kilométernyire fekszik Brenaldától. A hotelről korábbi cikkünkben ide kattintva olvashat tovább.

Mennyibe kerül egy szoba? Az álomszerű palotában, ahol kis szerencsével Sofia Coppolával egy asztalnál ülve ihatjuk meg a reggeli kávénkat, június végén három nap, két éjszaka 1140 euróba (vagyis jelenleg kábé 360 ezer forintba) kerül két fő részére, ebben a minibár fogyasztás, a reggeli és egy főzőtanfolyam ára is benne van. (Ez az egyik egyszerűbb, privát kertre néző lakosztály ára.)

A hotel, ami pont olyan, mint a U2 zenéje: The Clarence

Kié? Bono (U2)

Hol van? A hotel Dublin belvárosában, közvetlenül a Liffey folyó partján áll. Az ír főváros minden látnivalója egy könnyed sétával elérhető innen.

Milyen? Az 1852-ben épült hotelt Bono, a U2 énekese, és The Edge, a zenekar gitárosa 1992-ben együtt vásárolta meg. Akkoriban kétcsillagos, hetven szobás szállodaként üzemelt, ezt építették át egy negyvenkilenc szobás négycsillagos hotellé. A The Clarence egyszerű, elegáns, egyszerre kortárs és időtálló – jellemzik szállodájukat annak honlapján. A szobák és lakosztályok színvilágát a bézs, a bordó, a csokoládé és a királykék uralja, és bár luxushotelként hirdetik, a berendezés nekünk inkább tűnik funkcionálisnak, mint elegánsnak, izgalmasnak vagy ötletesnek pedig semmiképpen sem mondanánk. Ha nem elégednének meg egy sima kétágyas szobával, választhatják a minden igényt kielégítő, bár szerintünk szintén kissé unalmas berendezésű tetőtéri lakosztályt is. Zongora, remek panorámájú terasz, forróvizes jakuzzi, két háló- és fürdőszoba, saját konyha és étkező található itt. További infók a hotelről erre találhatók.

Mennyibe kerül egy szoba? A sima kétágyas szoba két főre 170 eurótól (54 ezer forinttól), a tetőtéri penthouse 899 eurótól (286 ezer forinttól) foglalható éjszakánként.

+1: A megfizethető kategória - The Big Sleep

Kié? John Malkovich

Hol van? A The Big Sleep Hotel Cardiffban, a központi állomástól pár percre, a város látnivalóinak és szórakozóhelyeinek közelében, egy korábban irodaháznak használt épületben található.

Milyen? Van, aki ódákat zeng róla, és van aki élete legrosszabb döntésének tartja, hogy megszállt itt, olcsónak mindenesetre olcsó. A letisztult, egyszerű retró-dizájnú szobákat (összesen nyolcvanegy van belőlük) többnyire halványkék és türkiz színekkel dekorálták. Az Ikea-jellegű bútorok mellett tea- és kávékészítési lehetőség, wifi, és síkképernyős tv található a szobákban. További infók a hotelről korábbi cikkünkben olvashatók.

Mennyibe kerül egy szoba? Kontinentális reggelivel együtt 45 fontba (18 ezer forintba) kerül egy éjszaka két főre, ami elég jó vásárnak tűnik. Penthouse lakosztályban pedig 85 fontért (35 ezer forintért) szállhatnak meg ketten, de azért túlzottan nagy luxusra ebben az esetben se számítsanak, mégiscsak egy kétcsillagos szállodáról beszélünk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek