#ÉLETEM

Sífelszerelést kölcsönözni a pályán vagy otthon érdemes?

2015. január 8., csütörtök 09:49

Úgy alakult az élet, hogy egy napra elugrottunk síelni Eplénybe. A gyereknek persze se léce se bakancsa, az én lécem nagy neki, a bakancsom rég kicsi, 25 évvel ezelőtt pedig annyira nem volt divat a sisak, hogy az nincs is a családban. Szerencsére kapott egy síszemüveget karácsonyra, így legalább valamivel menőzhetett.

Így indultunk Eplénybe, totál szervezetlenül, egy ősrégi overállal, amit még Csehszlovákia lejtőin avattak fel. A környékbeli kölcsönzők zárva voltak - hála az ünnepeknek -, így úri módon, a pálya mellett kölcsönöztük ki a szükséges kellékeket. A dolog működött, mindössze a személyimet és egy rahedli pénzt kellett otthagynom. A cuccok jó minőségűek, ránézésre szinte újak voltak, a kötést is méretre állították, szóval ment minden, mint a karikacsapás.

Esetünkben a felszerelés a lécet, a bakancsot és a sisakot foglalja magában.

   felszerelés/4 óra 1 nap letét megjegyzés
Eplény  4100.-   5300.-   igazolvány  Junior/Expert/Top kategória 
Mátraszentistván  4500.-   5500.-   igazolvány   második naptól 3000/nap
Visegrád  4000.-   6000.-   5000 + igazolvány   
 Free Riders   nincs   4000.-   10000.-   gyerek 3000.- 12 éves korig
 Kerékvár  nincs   4300.-   n.a.   gyerek: 3000.-
 Skiland  nincs   5300.- csak topnál: 20000.-   gyerek: 3800.- +10% kedvezmény
 Mafisi nincs  4300.-   n.a.   gyerek:2800.-
 Sports2000 n.a.    24,75 Eur(7870.-)   n.a.   Semmering/online
 Intersport  n.a.    41 Eur (13000.-)    n.a.   Les Deux Alpes /online foglalás 
  Decathlon n.a.   14,40 Eur (4542.-)    n.a.   Saint Jean de'Arves/online

Eplényben a Junior kategória árait vettük figyelembe, viszont attól, hogy a gyerek korilag junior, lehet, hogy méretében nem, így a 165 cm-es viszont 44-es lábú gyerek felszerelésének napi kölcsönzési díja 6000 forint volt.

A Rokonsportnál a felszerelés ára határozza meg a kölcsönzési árat, egy hosszú hétvégére már 5000 forintért kapunk felszerelést, ha beérjük az alapdarabokkal. A középkategória 10000,- Ft körül van, 21000-ért pedig már csodafelszerelésben síelhetünk.

A magyar síkölcsönzők nagyvonalúan arra a napra általában nem számolnak fel díjat, amikor elvisszük és visszahozzuk a felszerelést, illetve minél tovább bérli valaki, annál olcsóbb a bérlés.

Ha hazai sífelszerelés kölcsönzőt keres, a sielők.hu oldalán érdemes körülnézni, ők nagyon rendesen összegyűjtötték a helyeket, ahol hozzájuthatunk a felszereléshez.

Bérlés külföldön

Egészen hihetetlen mennyiségű helyen lehet bérelni külföldön sícuccokat, egyrészt a pályák mellett, másrészt a szállások közelében. Franciaországban az Intersport jár az élen ebben, de a Decathlon sem kispályázik, simán lehet bárhová ingyen foglalni, bezsebelni a kedvezményeket és felvenni a cuccot.

A pályabérlés nagy előnye, hogy nem kell tetőcsomagtartót vagy boxot szerezni (igen, ez sem olcsó a kölcsönzőknél), viszont általában drágább, mint ha itthonról kölcsönözve hurcolnánk magunkal a felszerelést. különösen most, hogy a cikk megírásakor az euró épp sokéves magasságokba emelkedett.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta