Öt wellness-tipp, hogy könnyebben induljon az év

Alig kezdődött el az év első munkahete, máris hullafáradtnak érzi magát? Készüljön rá 2015-re egy jó kis wellness hétvégével! Öt regeneráló tipp a Travelótól.

1. Foglaljon szobát szokatlan időpontra!

Tapasztalataink szerint az év első hónapjaiban – pláne hétköznapokon – még viszonylag kicsi a nyüzsgés a hazai szállodákban, így bensőségesebb, pihentetőbb élményben lehet részünk, mintha a csúcsidőszakra foglalnánk, amikor közelharcot kell vívni a helyekért a jakuzziban. Két éve, februárban például a Lifestyle Hotel Mátrában töltött pihenésünk során délelőttönként simán előfordult, hogy csak a miénk volt a wellness részleg – aki járt már itt főszezonban, vagy egy vasárnapi brunch alkalmával, tudja, hogy ez miért olyan nagy szám.

Amethyst Spa LIFESTYLE HOTEL MÁTRA
Akos Holler / Lifestyle Hotel Mátra

2. Szaunázzon!

Az egyik legjobb dolog, amit az egészségünkért és a szépségünkért tehetünk a fagyos téli időben, ha szaunázunk egy jót. Immunerősítő, méregtelenítő, bőrszépítő hatású – de ha nem foglalkozunk ilyen hókuszpókuszokkal, akkor is zseniális érzés egy nagyot sétálni a hidegben, majd a szaunában kiolvadni. Aki különféle praktikákkal szeretné kimaxolni a szaunaélményt és a forróság jótékony hatásait, hazánk egyik legnagyobb wellness hotelének, a Spirit Hotelnek a szaunamesterétől itt kaphat hasznos tippeket. A Spirit elegáns szaunavilága mellett nagy kedvencünk a Mátrában a Residence Ózon panorámaszaunája, melyből a Kékesre nyílik páratlan kilátás.

spirit-thermal-morningstar-c2
Spirit Hotel Thermal Spa

Kihagyhatatlan 2=3 akció Hajdúszoboszlón!

2=3 és 3=4 akcióval vár mindenkit egy kis év eleji feltöltődésre a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb****. Töltsön el néhány stresszmentes napot szállodánkban, ahol a melengető termálvíz mellett finn- és bioszauna várja merülő medencével, valamint gőz- és sókamra is garantálja a tökéletes ellazulást. Beltéri medencénkben pedig az élményelemek mellett speciális fényjáték is segíti a mentális kikapcsolódást. (x)

3. Válasszon úszómedencés szállodát!

Nem rossz az éppen beinduló élményelemekre vadászni a mellkasig érő langyos vízben ázva, de tíz-húsz hossz leúszása után kellemesen elfáradva csinálni ugyanezt, még annál is jobb. Válasszon hát olyan szállodát, ahol nem csak pancsoló medencék és jakuzzik várják, de klasszikus úszómedencével is rendelkeznek, és máris fittebben indul az év. A teljesség igénye nélkül íme pár szálloda, ahol tapasztalataink szerint sportolásra alkalmas méretű úszómedencét is talál a wellness részleg kínálatában: a vonyarcvashegyi Zenit Hotel Balaton, a noszvaji Oxigén Hotel, az alsópáhoki Kolping Hotel, a balatonfüredi Anna Grand Hotel és a sárvári Spirit Hotel.

zenit
Zenit Hotel Balaton**** Wellness szálloda

4. Vegyen részt a szálloda szervezett programjain!

A wellness hotelek többségében simán egy komplett hétvégét eltölthetünk a szauna-medence-svédasztal háromszögben, de egy kirándulás, vagy egy izzasztó sportfoglalkozás után még jobban esik majd a lazítás. Nézzen utána a hotelek honlapján az aktuális programkínálatnak, sok helyen szerveznek ugyanis vízi aerobikot, jógát vagy éppen kirándulást, ráadásul gyakran mindez benne van a szoba árában, így nem kell külön fizetnünk érte. Érkezés előtt pedig érdemes egy e-mailt dobni a szállodának, hogy küldjék át az aktuális heti programot – többnyire szívesen teljesítik a kérést. (Általában a wellness recepció foglalkozik az ilyen kérdésekkel, ha van hozzájuk külön cím, egyből nekik érdemes írni.)

450776014
Boston Globe / Europress / Getty

5. Kényeztesse magát!

Kirándult, úszott, szaunázott: ennyi meló után igazán megérdemel egy kis kényeztetést. A jobb hazai wellness szállodák különleges kezelések garmadáját kínálják, csak győzzön választani a masszázsok, pakolások és más kezelések közül csokoládéstól a joghurtosig, nyugtatótól a vitalizálóig, svédtől a thai-ig. Az ülőmunka miatt folyton fájó hátunkat a legjobban eddig a lillafüredi Hunguest Hotel Palotában, és a mórahalmi Colosseum Hotelben gyúrták meg. A legpihentetőbb, megnyugtatóbb masszázst pedig a tarcali Andrássy Rezidencián kaptuk, ahol különleges, szőlőmagolajos kezelésen vettünk részt. Illetve említést érdemel még a Lifestyle Hotel Mátra különleges, távol-keleti technikájú masszázsa, a KoroKan. Élménybeszámolónkat itt olvashatja róla.

tk3s 096mpo05193
Maurizio Polverelli / Northfoto
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra