Mi lesz a karácsonyfával? Megeszi a kecske!

Lassan kezd aktuálissá válni, hogyan szabaduljon meg az egyre szárazabb karácsonyfától, ami gyorsuló ütemben árasztja el tűlevelekkel a lakást. Persze lehetett kapni gyökeres fenyőfákat is, de sokan vágottat vettek, ami az ünnepek vagy vízkereszt után az utcán, a kuka mellett végzi. Egy nevadai férfi úgy döntött, egyedi módon próbálja újrahasznosítani a fákat: megeteti a kecskéivel - írja a Reno Gazette-Journal.  

"A lányom kecskéi minden gyomot kilegeltek az udvarunkon" - nyilatkozta Vince Thomas, a Goat Grazers tulajdonosa, aki ebből merítette az ötletet, amikor úgy döntött, kipróbálja, hogy a fenyőágakat is elpusztítják-e az állatok. Thomas természetesen utánanézett annak is, hogy nem lehet-e ártalmas ez a táplálék a kecskék számára, de úgy tűnik, nem, sőt, féregtelenítésre egyenesen tökéletes. És a terv úgy tűnik, bevált:"A kecskék remek munkaerők, szeretik a munkájukat és nem panaszkodnak" - tette hozzá. Az állatok persze csak a tűleveleket fogyasztják el, a fa többi részét meghagyják, de a faanyagot ilyen formában már fel lehet használni más célokra is.  

Reno környékén persze nemcsak a látvány miatt próbálják eltüntetni és újrahasznosítani a kidobott karácsonyfákat. "Sokan a sivatagban szabadulnak meg tőlük, mert azt hiszik, hogy mivel természetes dologról van szó, majd lebomlik. De épp azért, mert a sivatagban vagyunk, valójában csak egyre jobban kiszárad és tűzveszélyes lehet" - figyelmeztet a Keep Truckee Meadows Beautiful csoport egyik munkatársa, J Merriman. Ők már 24 éve csinálnak mulcsot a megunt karácsonyfákból, és Vince Thomas ötletét is örömmel fogadták.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek