Önöket is csak a szex érdekli!

A pszichológia csodálatos dolog. Segít abban, hogy jobban megértsük magunkat, embertársainkat, a világot, amiben élünk. Nincs olyan területe az életünknek, amit ne lehetne lélektani szempontból elemezni, ahogy nincs olyan szituáció sem, amiből ne keveredhetnénk ki jobban, könnyebben a pszichológia ismeretével. És tudja, hogy önöket ebben az évben mi érdekelte a leginkább ebből a lenyűgöző tudományból? A szex. 

2014 legolvasottabb Ego cikkei legalábbis mind arról szóltak. Oké, majdnem mind. Ötös toplistánk következik. 

Hosszú távon sem kell, hogy elmúljon a vágy

Ahhoz, hogy hosszú távon is elégedettek legyünk a párkapcsolatunkkal kell a jó szex. Ezt úgy tűnik, önök is éppen így gondolják, hiszen pszichológia rovatunk egyéves fennállásának legkattintékonyabb anyaga  éppen arról szól, hogy mitől jó hosszú távon a szex, hogy hogyan vigyázzunk párkapcsolatunkban a vágyra. A cikk óta tudjuk, hogy a jó szex az, ami rendszeres, gyakori, amiben ott a vágy, ott az összhang. Ahogy tudjuk azt is, hogy ezért dolgozni kell, tudatosan olyan életet élni, amiben van esélye fennmaradni a vágynak, amiben biztosítjuk magunknak és partnerünknek a szenvedély lehetőségét. Hogy mégis hogyan lehet ezt megvalósítani a gyakorlatban?  Hát, így.

shutterstock 175519931

Az orális szex meg minek van? 

A pszichológusok rengeteg  dolgot képesek már megmagyarázni a szexuális életünkről, de az orális szex és a női orgazmus nem tartoznak ezek közé. Tippek persze akadnak bőven, elgondolkoztatóak, érdekesek. Itt meg is találja őket.

A csajok flörtkódjai feltőrhetőek

A flörtöket általában a nők kezdeményezik, de annyira óvatos, apró jelekkel, hogy a férfiaknak elsőre az egész fel sem tűnik. Meg másodikra sem. A kutatások szerint ugyanis legalább három apró jelzésre, szempilla-rebegtetésre, csípőbillentésre, nyakmutogatásra van ahhoz szükség, hogy egy férfi elkezdjen érdeklődni a nő iránt. De melyek azok a jelek, amikből biztosan kiderül, hogy egy pasi tetszik a nőnek? A főbb női flörtjeleket ebben a cikkben szedtük össze.

shutterstock 193538453

Ösztönösen vagyunk hűtlenek

Miért végződik a házasságok fele válással? Miért süllyed rengeteg párkapcsolat libidógyilkos unalomba? Miért van annyi szexuális problémánk? Miért olyan nehéz hűségesnek lenni? Egy provokatív pszichológiai elmélet szerint azért, mert a monogámia nem természetes. Az elmúlt évek egyik legnagyobb vihart kavart tudományos elképzelését mutattuk be

Sokan szívunk narcisztikus partnerrel

A toplistánk ötödik helyén ugyan nem konkrétan a szexualitás áll a központban, de ez is párkapcsolatról szól. Nehéz párkapcsolatról. Olyanról, amiben az ember hiába teljesít erején felül, hiába alkalmazkodik maximálisan, hiába rendeli alá az életét a másik akaratának, vágyainak, hangulatának az sohasem lesz elégedett. Olyan viszonyban, ahol a biztonságos környezet, a figyelem és szeretet sem segít a másiknak abban, hogy jól érezze magát a viszonyban, hogy nyugalmat találjon. Kuna Gábor pszichológus cikkében azzal foglalkozott, hogy milyen egy sértődős, visszajelzést és jó tanácsot befogadni képtelen, problémáinak mélységét be nem látó, saját irracionális viselkedését fel nem ismerő emberrel élni, azaz milyen, ha egy narcisztikus ember a párunk

Köszönjük az érdeklődést, örülünk, hogy a szex ennyire bejön önöknek, de a pszichológia NEM csak erről szól. Tényleg nem. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek