#ÉLETEM

Mélyen kellene aludnunk ahhoz, hogy ne hülyüljünk el

2014. december 20., szombat 08:59

Ha nem alszunk rendesen azt megszívjuk. Elégséges alvás nélkül ugyanis betegebbek, hisztisebbek és úgy általában rosszabb arcok leszünk, ráadásul  kialvatlanul az utakon is veszélyesebbek vagyunk és a napi rutinunkat sem tudjuk megfelelően elvégezni. Már ez a néhány érv is elég kellene legyen ahhoz, hogy izomból igyekezzünk jól aludni, de ha mégsem, hát itt egy újabb kutatási eredmény: a nem megfelelő alvás memóriaproblémákhoz és öregkori elbutuláshoz vezethet. 

shutterstock 221201011

A Neurology nevű lapban publikált vizsgálatban a kutatók 167 idős férfit követtek nyomon egészen azok haláláig. A kutatásból kiderült, hogy ha az alvásidőben a lassú hullámú, vagyis a mély alvás rövid, akkor kétszer valószínűbben alakul ki demencia, azaz hanyatlás az idős ember gondolkodásában. A lassú hullámú alvás egyébként az alvásidő első időszakában szokott felbukkanni, akkor, amikor az agy az emlékek gondolatok feldolgozásával foglalatoskodik. 

Hogy mi ebből a tanulság? Aludni kell: sokat, mélyen. Na, nem mintha ez nekünk túl jól menne

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta