Szökjön medencébe a karácsonyi őrület elől!

3+2 csobbanási lehetőség határon innen és túl

Az elmúlt hetekben folyamatosan a karácsonyi ajándékokon aggódott, vásárokon és plázákban nyomakodott, fejben már tizenkétszer lefőzte az ünnepi menüsort, és bár még el se kezdődött a karácsony, máris belefáradt az egészbe? Engedje el egy kicsit a gyakorlati készülődést, és pihenjen rá testben és lélekben egyaránt az ünnepekre - mondjuk egy forró jakuzziban vagy szaunában. Lehet, hogy elsőre felesleges luxusnak tűnik magunkat kényeztetni, mikor annyi ajándékot és alapanyagot kell összevásárolni. De a barátok és családtagok garantáltan hálásak lesznek, ha idén kisimultan látjuk őket vendégül ahelyett, hogy a végkimerülés határán leüvöltjük őket a halászlé fölött.

A forró jakuzziból bámulni a Kékest, miközben nagy pelyhekben hull a hó

Hol? Hotel Ózon Residence, Mátraháza

Milyen? Tágas terekkel, elegáns szobákkal, fantasztikus panorámával, közepes konyhával és remek wellness részleggel rendelkező modern négycsillagos szálloda. A kétszintes wellness részleg alsó szintjén élmény- és gyerekmedencét, a felső szinten jakuzzit, különböző szaunákat és pihenőhelyeket találunk. Kedvencünk a kültéri rész, ahol a strandmedence és a Kékesre néző kültéri jakuzzi található. No meg az ország legszebb kilátással rendelkező finn szaunája.

Kinek? Pároknak, családoknak nagyobb gyerekkel

Mit lehet még csinálni a fürdésen kívül? Gyöngyösön gyerekekkel érkezőknek a Mátra Múzeumot és az állatkertet ajánljuk, történelemre fogékony pároknak a Ferencesek kolostora és a hozzá tartozó könyvtár is érdekes lehet, de a Borpalota hatalmas pincerendszere és a megújult egyházi kincstár is megér egy látogatást. A szálloda környékén pedig ki-ki vérmérséklete szerint hosszabb vagy rövidebb kirándulásokra indulhat a Mátrában. A gyöngyösi látnivalókról itt, a mátrai kirándulási lehetőségekről itt olvashat tovább. (A jég miatt leszakadt fák eltorlaszolta utakról és a vadászat miatt kerülendő környékekről ide kattintva talál friss információkat.)

Még mindig nem talála meg a megfelelő ajándékot karácsonyra?

Tuti Tipp: Lepje meg szeretteit pihenéssel és kényeztetéssel! Ajándékutalványunkkal felejthetetlen napokat ajándékozhat szállodánkban, a Greenfield Hotel Golf & Spa****-ban, Bükfürdőn. Ízelítő kínálatunkból:

  • egyedi „soft all inclusive” ellátás az egészség és mértékletessége jegyében
  • több, mint 100 kényeztető és gyógykezelés
  • 3500 m2-es spa és wellness részleg 6 medencével és 8 szauna attrakcióval (x)

Szőlőmagos masszázs és főúri elegancia

Hol? Andrássy Rezidencia, Tarcal

Milyen? Elegánsan berendezett ötcsillagos bor- és spahotel a Tokaji borvidéken. A környékbeli kirándulások és borkóstolások fáradalmait a tágas wellness részlegen pihenhetjük ki, ahol úszómedence, jakuzzi, szaunák és egy hangulatos, barlangfürdő jellegű élménymedence vár. A wellness második emeletén különböző kezelésekre, többek között szőlőmagolajos és boros masszázsokra, pakolásokra nevezhetünk be.

Kinek? Pároknak

Mit lehet még csinálni a fürdésen kívül? Tokajban és Mádon érdemes körülnézni, illetve kirándulni is indulhatunk a környéken. Erről, és a legjobb gasztroélményeinkről itt olvashat tovább.

Élményfürdő Európa egyik leghosszabb csúszdájával

Hol? Aquapolis élményfürdő és Hunguest Hotel Forrás, Szeged

Milyen? Az Aquapolis élményfürdő tizenhárom csúszdával, bébimedencével, szaunaparkkal, és csendes wellness részleggel várja a vendégeket. Az élményfürdőt egy folyosó köti össze a Hunguest Hotel Forrással. Mi idén ezt a helyet választottuk a karácsony előtti feltöltődésünk helyszínéül a velünk utazó két kiskorú nagy örömére. Mivel ez lesz az első alkalom, hogy ellátogatunk ide, egyelőre csak reméljük, hogy valóban olyan szuper, mint amilyen jókat hallottunk róla. Karácsony után mindenképp beszámolunk élményeinkről a Travelón!

Kinek? Családoknak nagyobb gyerekkel

Mit lehet még csinálni a fürdésen kívül? Szeged mesebeli szecessziós épületeit és a lenyűgöző Dóm teret mindig jó megnézni, illetve az adventi időszakban fényszarvassal és szalmabála-labirintussal turbózott karácsonyi vásárt is tartanak a városban.

A családok kedvenc élményfürdője az osztrák-magyar határon

Hol? Sonnenpark Hotel és Sonnentherme élményfürdő, Lutzmannsburg (Locsmánd)

Milyen? Családbarát fürdőparadicsom Burgenlandban, közvetlenül az osztrák-magyar határon. A modern berendezésű, remek konyhájú szállodát folyosó köti össze a hatalmas élményfürdővel. Itt a babamedencétől a legvadabb csúszdákig minden a gyerekek szórakozását szolgálja. Akinek elege van a zsivajból, a fürdő szigorúan felnőttek számára fenntartott, elegáns szaunarészlegét keresse fel kandallós pihenőterekkel, változatos szaunákkal és kültéri medencékkel.

Kinek? Családoknak, akár egészen pici babával

Mit lehet még csinálni a fürdésen kívül? Aki egészen közeli programot keres, a Vier Jahreszeiten Hotel alatti vinotékát és a sétával megközelíthető Sonnengolf pályát ajánljuk. De autóval nincs messze Léka hátborzongató lovagvára, és Deutschkreuz sem, ez utóbbi helyen a segwayezés mikéntjét sajátíthatjuk el. Az élményfürdőről és a környékbeli programokról itt olvashat tovább.

Hotel Délibáb**** - Karácsony előtt vagy Karácsonyra!

Pihenne még egyet a Karácsony előkészületek előtt vagy olyan ajándékot keres, aminek az egész Család örülne? Mindkettőre van ajánlatunk: december 22-ig érvényes Páratlan Páros ajánlatunk, amely 100% pihenést kínál 50%-os árengedménnyel, ha pedig nincs még meg a tökéletes ajándék, akkor válassza szállodánk ajándékutalványát, amely már 46 400,- Ft/ 2 fő/ 2 éj ártól elérhető!
Gyógyító pihenés, pihentető gyógyulás Hajdúszoboszlón! (X)

Ahol a medencéből nézhetjük a darvakat

Hol? St Martins Therme, Frauenkirchen (Boldogasszony)

Milyen? Afrikai lodge stílusú ötcsillagos szálloda kiváló étteremmel, termálfürdővel és szaunavilággal egy tó közepén. Aki nyüzsgésre vágyik, választhatja a szállodával egybeépült élményfürdőt, aki egy kicsit bensőségesebb élményt keres, a szálloda privát fürdőjét és szaunáját keresse fel. Kedvenceink a kiúszómedencék, ahol a vízből nézhetjük a fejünk fölött V-alakban szálló darvakat.

Kinek? Pároknak

Mit lehet még csinálni a fürdésen kívül? A szálloda alkalmazásában álló vadőrökkel madárlesre indulhatunk, de egyedileg is felderíthetjük a Fertő-tó környékét. A közeli Frauenkirchenben a búcsújáróhelyként ismert barokk bazilikát és a mellette található, különleges, csigaalakban elhelyezkedő kálváriát nézzék meg. De nincs messze Sopron, Fertőd és Eisenstadt (Kismarton) sem. Gasztrotippek és más érdekességek a környéken ide kattintva.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek