Kevés a szex otthon? Szerezzen sok férfi barátot!

Hogy miért érdemes nőként pasikkal barátkozni? Nyilván, mert barátkozni jó, meg minél erősebb a szociális hálónk, annál boldogabbak vagyunk, meg blabla. Ez mind igaz és szép és értékes, de van egy kevésbé ismert előnye is annak, ha egy nő körül sok a férfi: az, hogy több otthon a szex. Legalábbis ezt állítja egy friss kutatás. 

A Journal of Comparative Psychology című szaklapban megjelent vizsgálatban 393 hetero kapcsolatban élő férfit faggattak a kutatók szexről, vonzalomról, meg arról, hogy a partnerüknek hány férfi barátja, kollégája van. Az adatok elemzéséből pedig kiderült, hogy azok a férfiak, akik vonzónak tartották partnerüket, gyakrabban éltek szexuális életet odahaza akkor, ha a nő életében sok egyéb pasi volt jelen. Vagyis az, aki bejött a pasijának és sok férfibarátja volt, többször feküdt le partnerével. 

Hogy mi ennek a magyarázata? Az evolúció. Megint. Az etológusok megfigyelései szerint az állatvilágban gyakori jelenség, hogy azokban a helyzetekben, amikor a hím génjeink továbbörökítése rizikóssá válik (vagyis ahol a nőstény iránt mások is érdeklődnek), a hímek aktívabban kezdeményezik a szexet. Minél többet párosodnak ugyanis ezekkel a nőstényekkel, annál valószínűbb, hogy a versenytársak jelenléte ellenére végül mégis az ő spermájuk ér célba, ők örökítik tovább génjeiket. A pszichológusok szerint nálunk is éppen erről van szó. Ha egy férfi vonzónak tartja a párját, és feltételezi, hogy ezzel mások is éppen ugyanígy vannak, ráadásul a nő körül több egyéb férfi mozog, az bizony pozitívan hat a libidóra. 

David J. Ley, a Psychology Todayben megjelent cikkében annyira tökéletes zenei aláfestést talált a témának, hogy mi sem akadhattunk volna passzolóbbra.  

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek