#ÉLETEM

Magas sarok = cukibb pasi

2014. december 5., péntek 17:37

A kutatásoknak köszönhetően azt már tudjuk, hogy a férfiak nők iránti vonzalmát a legfurább dolgok képesek befolyásolni, például az sem mindegy, hogy éppen mennyire éhesek vagy mennyi pénzük van. Az meg kontrollált klinikai vizsgálatok nélkül is megvan, hogy a pasik buknak a magas sarkúra. De vajon befolyásolja-e a nőkkel szembeni viselkedésüket a magasan ringó csípő? Naná.

Nagyon is. Egyrészt a magassarkúban tipegő nőkre sokkal jobban figyelnek a férfiak, másrészt velük sokkal segítőkészebbek is. Legalábbis ez derül ki a francia pszichológus, Nicolas Guéguen kísérleteiből. Guéguen vizsgálataiban arra volt kíváncsi, hogyan változik a férfiak nők irányába mutatott viselkedése az általuk viselt cipők függvényében. A több mint 800 ember részvételével végzett, négy kísérletből álló vizsgálatsorozat eredményeit pedig az Archives of Sexual Behavior című szaklapban publikálta.

magas sarok

A kutatásból kiderült alapvetés mondjuk nem fog földhöz vágni senkit, maximum a feministák moroghatnak miatta, de ők is tudják ezt már rég: egy férfi nővel szembeni viselkedését befolyásolja, hogy mennyire találja vonzónak az illetőt. A másik bebizonyított tény az, hogy a férfiak TÉNYLEG szeretik a nőket magas sarkúban. A két jelenség közötti összefüggés viszont érdekes. A magas sarok és a szexualitás összekapcsolódik a férfifejekben.

Ha tehát a férfiak valakit szexuálisan vonzóbbnak találnak és azt hiszik, hogy ő maga is nyitottabb a szexre – merthogy a magassarkú cipőt viselő nők képéhez gyakran ez a benyomás tapad –, akkor cukibbak vele: figyelmesebbek, segítőkészebbek, kedvesebbek. Guéguen kutatásaiból azonban kiderül, hogy ha a ruha- és cipőválasztás alapján tippelnek, a férfiak a nők szexuális nyitottságát gyakran túlbecsülik. (Részben ez lehet a magyarázat erre a bődületes marhaságra is.)

Ebben a témában tehát már csak egy kínzó kérdés marad: miért olyan vonzó a magas sarok? Egyszerűen azért, mert egy pillanat alatt szupernormális szexuális ingert csinál a nőkből

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta