Edzőterem-teszt: Lite Wellness Club Mammut

Lite Wellness Club Mammut
Lite Wellness Club Mammut

Legújabb heti sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra: egész pontosan azokat, ahová érvényes az All You Can Move XL-es kártyája és ahová épp elvetődök. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet.

Rögtön egy pozitív élménnyel kezdhettem a nagy edzőterem-tesztsorozatot, a Mammut II. felső szintjén működő Lite Wellness Clubban ugyanis nem találtam semmi kivetnivalót. A terem szépen, ízlésesen, igényesen van felújítva, talán az volt nekem furcsa, hogy több természetes fény szűrődött be évekkel ezelőtt, amikor még Gold's Gym-nek hívták a helyet. Az edzőtermi rész tiszta és nem túlzsúfolt, vannak olyan egyenpólós teremedzők is, akiket meg lehet kérni, hogy segítsenek a gépek beállításában – a komplett személyi edzésnek viszont húzós ára van.

Egyik alkalommal spinning órán vettem részt, ezzel kapcsolatban két észrevételem van: a spinning terem tök sötét és diszkófényekkel dobják fel, kicsit olyan ott tekerni, mintha egy sztriptízbárban lenne az edzés. A másik problémám az volt, hogy az edző nem segített beállítani a bicikli ülésmagasságát, pedig azt nem árt, ha jól eltalálja az ember. A spinning bringák viszont nagyon modernek, kényelmes az ülésük és a zene is jó volt – igen, ez is sokat számít, van olyan óra, amiről azért menekültem ki, mert magyar slágerek üvöltöttek technósítva.

Második alkalommal a futógépen töltöttem egy órát, és körülnéztem a terem wellness részlegében is. A futógépeken van tévé – ez tudom, hogy van, akinek fontos – és nagyon jó róluk a kilátás a Margit körútra. A többi edzőgép is nagyon jó állapotú, és a talajgyakorlatokhoz rendelkezésre áll egy bordásfalakkal, labdákkal, szőnyegekkel és TRX-felfüggesztésekkel felszerelt terem is. A wellness részleg tiszta, infraszaunán kívül van finn szauna, mely után akár szárazjéggel is hűthetjük magunkat.

Lite Wellness Club Mammut
Lite Wellness Club Mammut

Ami az öltözőt illeti: szép, tágas, tiszta, talán csak a vécé kicsi és a zuhanyzórész sötét csempéi depresszívek. A recepció kifogástalan és a kávézórész is hangulatos, használható – tehát simán van kedve az embernek edzés után leülni egy turmixra.

A felsoroltakon kívül található még a teremben szolárium is, és rengetegféle óra van spinningen kívül: egy nagy aerobic teremben és egy alternatív kisteremben folynak az edzések, melyeket jól összehangoltak a dolgozó emberek idejével, azaz ha nem messze dolgozik fél 6-ra pont befuthat egy jó órára. Ha érdekli, hogy mire, itt nagyon könnyen tud tájékozódni, én most inkább nem másolom be az órarendet.

Cím: 1024, Budapest, Lövőház u. 2-6. (Mammut II, 4. emelet)

Honlap: www.litewellness.hu

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 6:00-22:00, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon 6:00-21:00-ig.

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: itt megtalál mindent. A Lite tényleg egyrészt klubként működik, tehát lehet tagságot vásárolni, de bérlettel és napijeggyel is be lehet jutni, utóbbi 1890 forint.

Recepció: 5/5 pont. Kedvesek, figyelmesek, gyorsak, akkor sincs nagyobb fennakadás, ha tömeg van.

Terem berendezése, stílusa: 5/5 pont

Gépek állapota: 5/5 pont

Óra hangulata: 4/5 pont, de ezt csak egy spinning óra alapján állítom.

Öltöző: 4/5 pont, alapvetően tiszta, kényelmes, a szekrények szuperek, de a wc kicsi.

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: A Mammutban óránként 300 forintot kell fizetni, de a recepción vásárolható kedvezményes parkolójegy. A környéken este 6-ig 350 forintot kell óránként fizetni.

Extrák: wellness részleg szaunákkal, jéggel, terasszal, Nivea tusfürdő a zuhanyzóban, jól kialakított kávézórész, szolárium, szuper kilátás. Törülközőt vagy fürdőlepedőt 200 forintért lehet bérelni.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra