#ÉLETEM

Ha megtudja, mire allergiás ez a kutya, nagyon sajnálni fogja

2014. október 21., kedd 11:39

Akárcsak az embereknél, úgy a kutyáknál is előfordulhat allergia, őket is irritálhatják a fű- és fafélék vagy az ételek egyes összetevői. Olyan allergiával azonban, mint amilyennel az indianapolisi Lucky Dog Retreat Rescue állatmentő alapítvány egyik mentett fekete labradorja küzd, nagyon ritkán találkozni – pedig nagyon is létező probléma.

Az Adam névre hallgató jószág ugyanis az emberekre allergiás. Júniusi mentése után a több helyen erősen kopasz Adamnek egészséges ételeket adtak, és hetente kétszer fürdették speciális, hipoallergén samponnal, amitől egy kicsit javult is a helyzet, de teljesen nem oldódott meg. Gondozói ekkor döntöttek a vérvizsgálat mellett, amiből végül kiderült, hogy az állat az emberekre allergiás, derült ki az RTV6 riportjából. 

„Okos, tanulékony, ismer egy rakás parancsot, igazán nagyszerű kutya. Nem az ő hibája (hogy így alakult). Igyekszünk annyi pénzt összegyűjteni, amennyit csak tudunk, és addig nem állunk meg, amíg jobban nem lesz" – magyarázta az RTV6-nak Robin Herman, az állatmentő alapítvány tulajdonosa. Adam egyelőre allergiás tünetekkel küzd, de bíznak benne, hogy egy, a gyerekkori allergia kezelésében alkalmazott szérumhoz hasonló szer megoldást jelenthet a problémájára. A kezelését már meg is kezdték.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta