#ÉLETEM

Fighter's Run: futás sárban, mocsokban, félistenek között

2014. október 5., vasárnap 14:02

Az elmúlt években kígyózott be Magyarországra a kalandfutás, mely egy futóverseny és egy túlélőtúra kombinációjaként amortizálja le a népeket, akik a pálya végén olyan adrenalinfröccsöt kapnak, hogy nem győzik egymás utáni lőni az örömittas szelfiket. Kipróbáltuk mi is.

Az október negyedikén, a budapesti Pólus Centernél megrendezett Fighter's Run akadály- és terepfutóverseny 3 és 6 kilométeres egyéni számában indultunk el, távtól függően 19, illetve 38 akadályon küzdöttük át magunkat – nézze meg a videóban, mekkora sikerrel:

Ha nincs edzésben, ne próbálja ki

Míg Zimre Zsuzsa  kolléganőnk megelégedett a 3 kilométeres távval, addig Kovács Margó, a Tejben-vajban szerkesztője igazi vaslédiként a 6 kilométeres távot választotta, ami azzal járt, hogy minden akadályt duplán kellett megcsinálnia. Nehéznek találta a konténerpiramist és  ijesztőnek a kamiont, amire nemcsak felmászni volt nehéz, hanem leugrani is, mert csak egy szénabála tudta tompítani az esést. Neki ez elég veszélyesnek tűnt, mert ha valaki melléesik, akkor csúnyán összetöri magát, de ilyet szerencsére nem látott. Mentő pedig természetesen volt a helyszínen.

„A sárban csúszkálást kifejezetten élveztem, a patakban mászkálást is, pedig azt hittem, engem késsel se lehetne belekényszeríteni a Szilas-patakba, aztán tessék. A hat kilométeres pályát kábé egy óra alatt teljesítettem, sajnos nem volt óra felszerelve a célhoz és a rajthoz, így csak saccolni tudok. Ez nagyon lassú futásnak tűnik, pedig azért odatettem magam, el is fáradtam rendesen" – magyarázta a futás végén.  

Összegezve: aki nem tud 5 kilométert gond nélkül lefutni, és nincs edzésben, az ne induljon el – a Legion Run állítólag még ennél is brutálisabb –, és az is hagyja ki inkább, aki ízületi és térdproblémákkal küzd. Nem árt némi karizom, ha pedig tériszonyos, jobb, ha számít rá, nem mennek majd könnyen a leugrások. Mert nem, nem vidám tizenméterről szuggerálni egy szalmabálát, hogy vajon megtart-e.

 

Ott volt, esetleg csinált már ilyet, vagy csak megírná a véleményét? Tegye meg Facebook-oldalunkon!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta