Hogyan találjunk jó bababarát szállást?

Az első babával sokan nem mernek utazni, nyaralni pedig végképp ne, pedig léteznek olyan szállástípusok, melyek tehermentesítik a megfáradt szülőket. És a családbarát szálláshelyeken amiatt sem kell aggódni, hogy a folyamatos gyerekzsivajjal mások agyára fogunk menni. Kulcsfontosságú ugyanakkor az előzetes tájékozódás!

Kisbabával vagy kisgyerekkel nyaralni ma már messze nem olyan lehetetlen ötlet, mint mondjuk harminc évvel ezelőtt volt. Egyre nagyobb országszerte a kínálat, egyre több a gyerekfelügyeletet biztosító szállástípus, és az ilyen szolgáltatások nem csupán babaszékkel és a konnektorokban elhelyezett vakdugókkal csábítanak, hanem sokszor felszerelések garmadájával és programokkal is.

A kicsik imádják a pancsolós programokat
A kicsik imádják a pancsolós programokatBsip / Europress / Getty

Hogy pontosan hány ilyen szállás van, senki sem tudja: Magyarországon nincs ugyanis hivatalos minősítés arra vonatkozóan, hogy mi nevezheti magát bababarát szállásnak - bárki azzá nyilváníthatja magát, ezért nem árt alaposan tájékozódni a foglalás előtt, nehogy a helyszínen kelljen csalódnunk. Szakemberek szerint a félezertől a négyezerig mozog az olyan szállások száma, ahová a gyerekkel mehetünk, és van köztük hotel, panzió, wellnesz-szálló stb. – azaz többféle árkategória.

Kolping Hotel, évszaktól függetlenül játék a pihenés

Az alsópáhoki Kolping Hotel 18 év alatt a minőségi családbarát vendéglátás mércéjévé vált nem csak belföldön, hanem határainkon túl is. A szálloda egész évben várja a családokat, ahol évszaktól függetlenül játék a pihenés! Bobóország játékbirodalma és az élményfürdő izgalmas programokkal egészíti ki a szabadtéri kalandokat. Különleges családi apartmanjaink pedig számos extra bababarát bekészítéssel szolgálja a családok kényelmét. (x)

Ami mindenképp kell

Na de lássuk, mi az, amit egy igazi babarát szállásnak okvetlenül tudnia kell, azaz mi a minimum: (állítható méretű) babaágy, babafigyelő, babafürdőkád, bili; a jobb helyek cumisüveg, nedves törlőkendő és pelenkázó-asztal – elegendő pelenkával felszerelve. Aki kicsit is komolyan veszi magát, tart kölcsönözhető babakocsit, terep-babakocsit és háti hordozót, de akár kismotort is. Alap a játszótér és játszószoba (tisztán tartott játékokkal és padlóval!); a legtöbb hely biztosít néhány órás animátori vagy babysitteri szolgáltatást, hogy a szülők is eltölthessenek kettesben egy kis időt - ez a szülők kimerültségének függvényében lehet egy pihentető alvás, wellnesz, kirándulás, vacsora.

Egy nagy séta is kiváló program lehet
Egy nagy séta is kiváló program lehetPawel Libera / Europress / Getty

A wellneszhotelekben rendszerint van külön gyerekmedence, mellyel akár órákra is le tudjuk kötni csemeténket. Fontos, hogy ennek a kialakítása a lehető legbiztonságosabb legyen, és itt is elengedhetetlen a tisztaság.  

Az sem mindegy, milyen gasztronómiai kalandokat kínál a szállás a legkisebbeknek. Szerencsére egyre gyakoribb a kifejezetten kisbabákra szakosodott étlap, a jobb helyek kifejezetten a kicsik ízlésének megfelelő svédasztallal várják a család apró tagjait.

Van olyan szálláshely, ami még babamasszázst is kínál
Van olyan szálláshely, ami még babamasszázst is kínálAllentown Morning Call / Europress / Getty

A babarát szálláshelyek a rengeteg plusz-szolgáltatás miatt nem túl olcsók. Érdemes emiatt holtszezonokban utazni, például egy-két héttel a nagy ünnepek (karácsony, húsvét) után, mert olyankor jó eséllyel kaphatunk árengedményt. Sok helyen elfogadnak SZÉP-kártyát és üdülési csekket is, érdemes döntés előtt ennek is utánanézni. 

Mindezekre érdemes tehát odafigyelni, mielőtt lefoglaljuk a szállást, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy foglalás előtt okvetlen olvassuk el a vonatkozó fórumokon, oldalakon, cikkek alján a szülők első kézből szerzett tapasztalatokon alapuló kommentjeit. És még egy hasznos tipp: az igazán jó bababarát szállást onnan lehet felismerni, hogy megkíméli a szülőket attól, hogy a fél háztartást át kelljen költöztetni otthonról a nyaralás helyszínére.

Egész évben ajánljuk a családbarát Wellness Hotel Katalin****-t!

A Balaton parttól 200 méterre óriási beltéri élményfürdővel, gyerekpancsolóval és 33-36°C-os meleg vizekkel várja apró és nagyobb Vendégeit. Babakonyhák, pelenkázó és nagy játszószoba is megtalálható a szállodában. A svédasztalon külön gondolnak a gyermekekre is. Wellness akciók 9 950 Ft/fő/éjtől. (x) 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra