Tanácstalan, hol nyaraljon? Segítünk választani!

Mindjárt itt az augusztus, és még mindig nem döntötte el, hol nyaraljon? Ha ránk hallgat, belföldi célpontot választ, így legalább a repjeggyel nem kell last minute bajlódnia. Romantikus elvonulásra vágyik? Vagy épp ellenkezőleg: egy gyerekzsivajtól nyüzsgő élménydús nyaralást képzel el, ahol együtt szórakozik az egész család? Esetleg az erdő hűvösében vészelné át a kánikulát? Minden igényre van egy jó tippünk.

Legyen tóparti és dizájnos egyszerre?

A nyaralást csak és kizárólag tóparton tudja elképzelni? A kempingektől, faházas megoldásoktól és a Zimmer Feri hangulattól egyaránt a hideg rázza? Sebaj, tudunk önnek két szuperdizájnos vízparti objektumot! Az egyik a nemrégiben nyílt, különösen párok számára ajánlott Butik Design Rooms a Tisza-tó partján, Abádszalókon. A dizájnhotel mind a hat szobája egyedi tervezésű, a Tisza-tó világából hat különféle elem köré építették a koncepciót: van Tűz, Víz, Jég, Tölgy, Madár, Csónak szoba is. A Tűz szoba például télen lesz hangulatos, mivel saját kandallóval bír, a Csónak szobában pedig régi tiszai ladikba épített jacuzzis kád várja a vendégeket.

Az itt pihenők nemcsak a Tisza-tóban fürödhetnek, saját 14 méteres, fűthető úszómedence is várja őket. A szálláshely tavon lebegő VIP stégje pedig igazi különlegesség, saját jacuzzival, napozóterasszal és bárral. A stégre külön belépővel lehet bejutni, a belépés a szállóvendégeknek ingyenes. Csomagáraik 3 éjszaka tartózkodással fejenként és éjszakánként 19 ezer forintnál kezdődnek. A szállodáról bővebben itt olvashat, a Tisza-tavi programkínálatot pedig ebből a cikkünkből ismerheti meg behatóbban.

Ha inkább a Balaton partjára vágyna vakációzni, tegyen egy próbát a Bonvino Hotellel Badacsonyban. A wellness- és borhotel kialakításakor azt tartották szem előtt a tervezők, hogy olyan legyen a dizájn, mint amit otthon is elfogadnánk, ha elég bátrak lennénk hozzá. A vezetőség a Geppetto Belsőépítész Stúdióra bízta mindezt. „Mind a negyvennyolc szobánk sajátos üzenetet hordoz” – írják honlapjukon, ahol még egy kis designfilozófiát találhatunk. „A szobák stílusát a bortermelés kétféle módja határozza meg: a fahordós érlelés, valamint a reduktív bortermelés. A reduktív bortermelés modern szobáink hangulatában, anyagaiban köszön vissza, a fényes és fémes felületek otthonos vidám színekkel egészülnek ki.”

Mindez a kollégáink benyomásaira lefordítva: „kétfajta hangulat van a berendezéseknél. Romantikus elvonulásra igyekvő pároknak mindenképp a rusztikus szobát javasoljuk: csipkefüggöny, cuki falmatrica, hímzett párnák, sok természetes fafelület. A másik szobatípus inkább egy budapesti belvárosi hotel enteriőrjét idézi.” A nászutas lakosztály pedig hatalmas fürdőkádja miatt érdemel említést. Hétköznapokon két éjszakára fejenként 37 900 forintért találtunk itt csomagajánlatot. És ha már tóparton van, hajózhatna is egyet, mondjuk pezsgővel a kezében, a naplemetében. Cikkünket erre találja a témában.

Gyerekbarát nyaralóparadicsomok

Bár Zalakaroson a családokat és a romantikus elvonulásra vágyó párokat egyaránt szeretettel várják, mi most elsősorban a családoknak ajánlanánk az idén fennállásának 10. évfordulóját ünneplő Karos Spa hotelt, ahol még a csapból is termálvíz folyik. Tavaly ősszel nagyobbra és kényelmesebbre cserélték a kanapékat a szálloda családi szobáiban – így már két gyerek is kényelmesen elfér rajtuk –, a két gyerekjátszó terem mellett bevezették a külön kérhető bébiszitter-szolgáltatást is. De a további gyerekbarát szolgáltatásokat és a hatalmas wellness-részleget is értékelni fogják a családok. A gyerekeket egész évben két játszóház, nyáron animátorok és az Izgiland várja.

Ha pedig a család a Kis-Balaton festői tájait is szeretné megismerni, a szállodában bérelhető kerékpárokra pattanva kényelmesen bebarangolhatják a környéket. A közeli Zalaszabarban egy remek kalandpark is várja a kicsiket és nagyokat, erről korábbi összeállításunkban olvashat. A Karos Spa hotelben idén augusztusban 16 500 forintért szállhatunk meg fejenként és éjszakánként, ha minimum öt éjszakára foglalunk szobát.

Szintén gyerekekkel vakációt tervezőknek ajánljuk a Kolping Hotelt Alsópáhokon. A megújult szobákkal, kígyócsúszdával és spa-részleggel kiegészült szállodába már pár hónapos babával is el lehet menni pihenni úgy, hogy nem kell a bőröndbe tuszkolni a fél háztartást. De az óvodások és a nagyobb gyerekek is jól fogják érezni magukat itt. Egy átlagos nyári napon a legkisebbeket babaúszás és játszóház, az ovisokat kreatív kézműves foglalkozások, bábszínház, keresőjátékok, az iskolásokat ügyességi játékok, vízi vetélkedők, társasjátékok, a nagyobbakat és a felnőtteket pedig gokartozás, kötélpálya és falmászás várja.

Aki nem akar a szervezett programokon részt venni, a szálloda tízhektáros zöldterületén, kalandparkjában és a hatalmas családi élményfürdőben pihenhet. Ha ez nem elég, a közeli Keszthelyen és környékén is érdemes gyerekbarát programok után nézni: pocsék idő esetén számtalan múzeum várja az érdeklődőket a csigaparlamenttől az élménygazdaságig. Izgalmas kirándulási lehetőségek, családi hajózás és bringatúra is kiegészíti a környék kínálatát. A Kolpingba gyerekkel érkezők éjszakánként és fejenként 20 300 forintért szállhatnak meg.

Ha a wellness a lényeg

Akinek a nyaralás egyet jelent a fürdőzéssel és a kölönböző szépészeti kezelésekkel, annak érdemes kipróbálnia a zalakarosi Mendan Magic Spa&Wellness szolgáltatásait. A hotel 149 tágas, világos bútorokkal berendezett szobával és ezer négyzetméteres fürdőkomplexummal rendelkezik, a Topáz szépségszalon, és a Mandara wellness világ változatos kezeléseket, fürdőket kínál. Újdonságnak számít az O'Rising hajdiagnosztika, vagyis a mikrokamerás hajvizsgálat. Különlegesség, hogy a szálloda wellness-részlegén indiai és thai masszőrök is dolgoznak, így igazán autentikus masszázsélményekben lehet részünk.

Emellett olyan izgalmas kezeléseken vehetünk részt, mint például a csokoládés masszázs, a Kleopátra tejes-mézes kezelés, a holisztikus tengeri spa kezelés, vagy éppen az aroma-alga testpakolás. A szaunázás rajongóinak pedig jó hír, hogy rengetegféle szauna show-n lehet a MenDanban részt venni, például kávés, joghurtos vagy éppen sós-tequilás felöntésekkel. Csomagajánlatok 17 500 forinttól éjszakánként.

MenDan Babaúszó Tábor, az apróságok örömteli vízi élménye Zalakaros varázslatos wellness birodalmában

 A víz szeretetét, a vízhez való szoktatás fontosságát szokták kiemelni a babaúszást illetően, de ne felejtsük; milyen jó móka, amikor gyerkőc és szülő együtt pancsol, játszik...

Babaúszó táborunkban a játéké, a játékos gyakorlatoké, a boldog pillanatoké lesz a főszerep. A MenDan Babaúszó Táborba itt foglalhat helyet. (x)

Imád fürdőzni, szaunázni és masszíroztatni, de aktív kikapcsolódásra is vágyik? A Lifestyle Hotel Mátra az önnek való szálloda Mátraházán. Megnyugtató hegyvidéki környezet, erdőre néző wellness-részleg, különleges szaunafelöntések és modern, vidám berendezésű szobák várják itt a vendégeket. A környékbeli aktív programokról itt írtunk bővebben, első benyomásainkról, az ételkínálatról és a wellness-kínálatról pedig ebben a cikkünkben olvashatnak tovább. Ha pedig önök is tesztelnék a szállodát, az 17 900 forintba fog kerül fejenként és éjszakánként.

Cikkünk megjelenését a MenDan Magic Spa&Wellness, a Kolping Hotel és a Hotel KarosSpa támogatta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek