#ÉLETEM

A szitkomok miatt szívás a szerelmi élete

2014. július 3., csütörtök 19:55

Az hagyján, hogy a sok tévézés hizlal, de úgy tűnik, még a szerelmi életünket is elcseszheti. A két jelenség között nincs összefüggés, a Michigan Egyetem kutató legalábbis csak azt vizsgálták, hogyan befolyásolják a tévéműsorok a szerelmi életünket, pontosabban, van-e különbség a szitkom és a reality hangulatú randisók között abban, hogy milyen hatást gyakorolnak a szerelemhez való hozzáállásunkra. Állítólag van különbség. 

Most szokásunktól eltérően egy olyan kutatásra hivatkozunk, aminek egyelőre nem hozzáférhető az eredetije. Méghozzá azért, mert a The Huffington Post szerint csak a Psychology of Popular Media Culture című lap következő számában publikálják az eredményeket. Viszont nehogymár azért omoljon össze a szerelmi élete, mert mi nem reagáltunk elég gyorsan! Na de jöjjön a lényeg.

Azért vizsgálták ezt a területet a kutatók, mert hisznek abban, hogy bár általában nem vagyunk tudatában, a tévéműsorok nyílt és rejtett üzenetei bizony befolyásolják gondolkodásunkat és világlátásunkat. Ez az elképzelés pedig ebben az esetben is igaznak bizonyult. Vagyis azok az emberek, akik több szitkomot néznek, általában cinikusabbak a szerelmet és a párkapcsolatokat illetően, kevésbé hisznek a lelkitárs létezésében és az örökké tartó szerelemben. És nem, ezen az sem segít, hogy Ted Mosby annyi éven át a szemünk előtt kereste az igazit az Így jártam anyátokkal-ban.

Ezzel szemben a “Nagy Ő” típusú műsorok kedvelői romantikusabbak, idealistábbak, valószínűbben hisznek a fehér lovon vágtató hercegben, és az örökké kedves mosollyal és meleg palacsintával fogadó királylány történetében. Nyilván azért, mert a kutatás Amerikában készült. Ott pedig sehol sem adták Alekoszt, amint megmutatta, mit is jelenet a szerelem a legfölsőbb szinteken.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta