#ÉLETEM

Jó életet akar? Cseszheti a pénzét.

2014. június 22., vasárnap 11:26

A pénz nem boldogít, ugye. Tudjuk, hallottuk eleget, mégis sokaknak átkozottul nehéz elfogadni, hogy nem a szétdolgozott évek alatt megduzzadó bankszámla az, amitől idős korunkban végül elégedetten nyújtózunk egy hintaszékben a verandán. (Mondjuk, könnyebb úgy hintaszéket és verandát is szerezni, ha az ember előtte rendesen melózott.) Ezt a tényt már számos korábbi kutatás is bebizonyította, a legütősebb példa mégis az volt, hogy a lottónyertesek a meggazdagodásukat követő harmadik hónapban pont annyira voltak boldogok a bőrükben, mint korábban. 

shutterstock 189666026

Most a PsyBlog vette elő újra a témát, posztjukban ők is megerősítik az eddigieket, vagyis, hogy nem a pénz számít. Hogy akkor mégis mi? A tisztelet és a megbecsülés, az. Egy amerikai főiskolások körében végzett felmérésben a kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy vajon a közösségben elfoglalt pozíció vagy a jövedelem jár-e együtt valószínűbben az élettel való elégedettséggel. Az eredmény nem lesz meglepő: az utánkövetéses vizsgálatok szerint az előbbi annyira együtt jár a boldogságunkkal, hogy azonnal látszik az általános jól-létünkön, ha valamilyen változás áll be a szociális státuszunkban,

Úgy tűnik tehát, hogy amíg a pénzt és a sikereinket gyorsan megszokjuk, addig a közösség, a barátok és a családok boldogító hatása sohasem évül el. Önnek van már társasági programja a hétre? 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta