Nézze a világot egy olimpiai bajnok szemével!

Egyelőre nem tudni, hogy mennyire is változtatják meg életünket az intelligens szemüvegek, de van pár ígéretes kezdeményezés, például több kórházban vizsgálják már a szemüveg alkalmazási lehetőségeit, és persze a szexipar is azonnal lecsapott rá. A Google Glass az Egyesült Államokban már megvásárolható (csekély 1500 dollárért, azaz kb. 340 ezer forintért), de a Samsung sem akar kimaradni a jóból, pár hónapon belül előállnak a saját okosszemüveg-verziójukkal. Egyelőre azonban minden a Google termékéről szól, így néhány magyar atléta nemrég ki is próbálhatta, milyen egy intelligens szemüvegben versenyezni. . Részletek és videó a hajtás után!

Június elején, az 56. alkalommal megrendezett atlétikai Nemzetközi Balaton Bajnokságon hazánkban először próbálták ki sporteseményen a Google Glasst. A drága kütyüt többek között Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető tesztelte, majd világranglista vezető eredményt elérve győzött versenyszámában.

Az eszközt egy magyar alkalmazásfejlesztő cég, az EU Edge ajánlotta fel, hogy a segítségével bárki megtapasztalhassa, mit látnak és élnek át a sportolók versenyzés közben. Pars Krisztián mellett  Orbán Éva VB 8. helyezett kalapácsvető, Takács Dávid EB 6. helyezett középtávfutó és számos más versenyszámban indult atléta felvette és tesztelte a szemüveget.

Hasonló videó készült egyébként Roger Federer, Bethanie Mattek-Sands főszereplésével is, de több amerikai kosárlabdacsapat is kipróbálta, hogy a rajongók beláthassanak a kulisszák mögé. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra