#ÉLETEM

Nézze a világot egy olimpiai bajnok szemével!

2014. június 17., kedd 20:14

Egyelőre nem tudni, hogy mennyire is változtatják meg életünket az intelligens szemüvegek, de van pár ígéretes kezdeményezés, például több kórházban vizsgálják már a szemüveg alkalmazási lehetőségeit, és persze a szexipar is azonnal lecsapott rá. A Google Glass az Egyesült Államokban már megvásárolható (csekély 1500 dollárért, azaz kb. 340 ezer forintért), de a Samsung sem akar kimaradni a jóból, pár hónapon belül előállnak a saját okosszemüveg-verziójukkal. Egyelőre azonban minden a Google termékéről szól, így néhány magyar atléta nemrég ki is próbálhatta, milyen egy intelligens szemüvegben versenyezni. . Részletek és videó a hajtás után!

Június elején, az 56. alkalommal megrendezett atlétikai Nemzetközi Balaton Bajnokságon hazánkban először próbálták ki sporteseményen a Google Glasst. A drága kütyüt többek között Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető tesztelte, majd világranglista vezető eredményt elérve győzött versenyszámában.

Az eszközt egy magyar alkalmazásfejlesztő cég, az EU Edge ajánlotta fel, hogy a segítségével bárki megtapasztalhassa, mit látnak és élnek át a sportolók versenyzés közben. Pars Krisztián mellett  Orbán Éva VB 8. helyezett kalapácsvető, Takács Dávid EB 6. helyezett középtávfutó és számos más versenyszámban indult atléta felvette és tesztelte a szemüveget.

Hasonló videó készült egyébként Roger Federer, Bethanie Mattek-Sands főszereplésével is, de több amerikai kosárlabdacsapat is kipróbálta, hogy a rajongók beláthassanak a kulisszák mögé. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta