#ÉLETEM

A cinikusok könnyebben butulnak

2014. június 4., szerda 16:09

Az erősen cinikus emberek hajlamosabbak a demenciára, vagyis a szellemi leépülésre, derült ki egy, a Neurology című szaklapban nemrég publikált tanulmányból.

Az eredmény egyébént nem különösebben meglepő, a cinikusok, vagyis azok, akik szerint másokat kizárólag önző érdekek vezérelnek, általában rosszabb egészségi, illetve fizikai állapotban vannak, és számos nyavalyára, például szívbetegségre is hajlamosabbak. Hát, most már azt is tudjuk, hogy könnyebben is butulnak el. 

shutterstock 124406596

A vizsgálat egyébként Finnországban, 1449 fő részvételével készült. Az alanyokat először egy teszt segítségével elhelyezték a cinikusság skálán, majd demencia szűrésre vonatkozó teszteket végeztettek velük. Nyolc évvel később aztán jött az újabb mérés, hogy vajon mutatkozik-e bárkinél a demencia jele. Mutatkozott. A cinikusok között háromszor nagyobb arányban az átlaghoz képest. 

A kutatók szerint az eredmény egy újabb bizonyíték arra, hogy az a mód, ahogy az életet és magunkat látjuk, meghatározza az egészségünket. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta