#ÉLETEM

Sav, tannin, lila száj: elég a vízihulla külsőből!

2014. május 25., vasárnap 13:29

Megvan az az érzés, amikor az ember felhajt egy jó vöröset, majd vámpírként vigyorog a másikra, és nem érti min röhög a fél társaság? De akkor miért állunk be egy-egy borozáson újra és újra a kényszerűségből zárt szájjal motyogók népes táborába? A Winefolly és a Foxnews tippjei segíthetnek a megoldásban.

Tegyük fel, Merlot, Sauvignon Blanc és Cabernet Franc vörösboros palackok szemeznek velünk egy kóstolón, és semmi kedvünk hülyén álldogálni, míg a többiek isznak, sem szívószállal degusztálni a borokat. Alább a lista, mit és hogyan csináljunk, mit együnk és mit ne fogyasszunk, hogy elkerüljük a bohóckülsőt.

Fogmosás

Bármilyen hülyén is hangzik, nem árt az alapos fogmosás, ezzel ugyanis eltávolítjuk a lepedéket, amely remek kötést alkot a borral. A fogzománc felületének megtisztításával viszont megszüntetjük azokat a felületeket, amelyekre a vörösbor megtapadhat.

Szénsavas víz

Teljesen értelemtlennek tűnhet, de a víz megoldást jelenthet. A száj kiszáradásának elkerülésével és a nyáltermelés serkentésével egész szájüregünket védjük. Profibbak amúgy is innának két bor közt, hogy semlegesítsék az ízeket, de ők ki is köpdösik a bort kóstolás után, hogy hosszú lista esetén elkerüljék a berúgást. Ha ön nem akar ennyire profi lenni, külön jól jön, ha iszik a borok közt, a megfelelő folyadékbevitellel ugyanis meg tudja előzni a másnapos kellemetlenségeket.

Kemény sajtok és rostban gazdag ételek

Kivételesen nem a bélmozgásról és a fogyókúráról van szó, hanem arról, hogy ezek az élelmiszerek jól "ledörzsölik" a fogról a megtapadt bort. Plusz a már említett macskajaj ellen is kiválóak, arról nem is beszélve, hogy a jó borok zamata így jobban kijön.

shutterstock 93459418

Mondjon nemet a fehérre!

Persze a ruhaválasztás szempontjából is javasolt, nehogy úgy járjon mint kolléganőnk, de jelen esetben a fehérborra gondoltunk. A fehérbor savai ugyanis csodálatosan “lecsiszolják” a terepet a szájban, így a vörösbor fogakra gyakorolt hatása a védtelen területen felerősödik.

Ajakír

Férfiak esetében talán kevésbé megszokott mozdulat, de a borfogyasztás előtt felvitt szájfény vagy balzsam nedves rétegével meg tudja védeni magát a rúzsos külsőtől.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta