#ÉLETEM

Cukormentes élvezetek hedonistáknak

2014. május 6., kedd 18:20

Nemrégiben írtunk a cukormentes fagylaltlelőhelyekről, és cikkünk után annyi levelet kaptunk, melyben olvasóink a kedvenc cukrászdájukat hiányolták, hogy szívesen mutatjuk be azokat a továbbiakat, melyek eddig rejtve maradtak előttünk. Köszönhetően a paleo táplálkozásnak - abba most ne menjünk bele, hogy egészséges-e vagy sem - számos helyen kaphatóak glutén-, tej- és cukormentes édességek. Ne felejtsük el, hogy május 8 a félárú fagylalt napja, melyhez sok-sok fagyizó csatlakozott idáig.

Ha fagylaltot keresne, érdemes nagyobb bioboltokba is benézni, itt van rá esély, hogy talál tejmentes desszertet, melyet vagy nyírfacukorral vagy steviával ízesítenek.

Cukormentes Cukrászda nem is egy, hanem rögtön három. A Máriaremetei úton, a Garay utcában és a Horváthban is található egy-egy üzletük, ahol 30 féle fagyi kapható. Ez már eleve jól hangzik, egy gombóccal csak 10 gramm szénhidrátot, és 50 kcal-t nyomhatunk az arcunkba.

Ami külön jó pont, hogy az oldalukon minden termék tápanyagtartalma fellelhető, plusz az is, milyen alapanyagokból készültek. Vegyesen, többféle természetes "cukorral", így xilittel és fruktózzal dolgoznak.

Izgalmas helynek tűnik a Bobajka, mely értékelői szerint is igen jó. A Dohány utcai cukormentes boltban a paleósok és laktózérzékenyek is találnak maguknak finomságokat. Most még csak hétféle fagyi van, de nemsokára duplájára nő a kínálat. A fagylaltokat xilittel ízesítettek, és a gyümölcsösök nem tartalmaznak tejterméket. Most csoki, mozart, vanília, dolce latte, rumosdió, eper és erdei joghurtos fagylaltot lehet enni, ezenkívül több mint 35 féle sütemény van. A hagyományos vonalon túl málnakrémes, turódrudi vagy épp bounty szelet. Egy 4 dekás gombóc fagyi 200 ft 

Primus Manufaktúra ugyan kicsit kijjebb van a belvárostól, de ha valaki arra jár vagy ott lakik, akkor érdemes megnézni a helyet, mely a fotók alapján tele van finomabbnál finomabb süteményekkel. A vállaltan paleo cukrászdában tej-, cukor-, gluténmentes, tartósító- és adalékanyagmentes fagylaltok vannak, melyek kókusztejből, eritrit, Stevia, nyírfacukor hozzáadásával készülnek. Jelenleg vanília, csoki, citrom, kókusz, bazsalikomos eper és tiramisu ízben készültek. De tortákat és süteményeket is találunk itt, legvonzóbbnak számunkra a rétesfélék tűntek, melyekből egy szelet 3,4-7,2 gramm szénhidrátot tartalmaz, ami valljuk be, semmiség. 

Baross cukrászda meglepő módon a budapesti Baross utcában található, és már 20 éve álldogál, hogy a klinikákról érkezőket felvidítsa. Tulajdonosa egy betegségből kigyógyulva döntött úgy, paleóvá alakítja a helyet. Jeleneg kilencféle fagylalt várja a betérőket, a süteményeket eritrittel, a hideg nyalánkságokat pedig nyírfacukorral édesítik. Sütemények 490 forinttól kaphatóak, de kenyeret és alapanyagokat is tartanak.

Még mindig kimaradt a kedvenc helye? Szerkessze tovább a térképet, és írja bele a tuti cuki címét!


Cukormentes fagyi lelőhelyek nagyobb térképen való megjelenítése

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta