Egy hónapja maradt, hogy lemerítse a SZÉP kártyáját!

Pontosan 31 napja maradt a SZÉP kártya tulajdonosoknak, hogy lemerítsék 2012-es feltöltésű egyenlegüket. Aki ezt nem teszi meg, eltűnik a számlájáról a két éve felhalmozott összeg. Sok száz millió forint veszne el, ha senki nem kezdene sürgősen utazása megszervezésébe. De mi ezt nem hagyjuk, inkább mutatjuk, hogyan költsék el az utolsó forintig!

Még 3,5 milliárd forintnyi az a 2012-ben feltöltött egyenleg, amit ez év május 31-ig lehet lemeríteni. Utána már nem fogunk hozzáférni a felhalmozott pénzhez - ezt még április közepén írta közleményében a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, ezért a maradék összeg mielőbbi elköltésére vagy egy későbbi nyaralás lefoglalására buzdít minden SZÉP kártya tulajdonost. Mi is ezt tesszük, ezért összegyűjtöttük, melyik alszámlát, mire költhetik el.

Bökjön a térképre

... és foglaljon szobát a mutatóujja által választott városban, amelyet fedezzen fel egy csillagtúra keretében. A SZÉP kártya szálláshely alszámlájából ugyanis költhetünk utazásszervezési szolgáltatásra, gyógyfürdő- illetve strandbelépőre, foglalhatunk belőle szállást, ahol egyből be is fizethetjük magunkat egy masszázsra. Nem buzdítjuk olvasóinkat mindenáron arra, hogy a munka nemzetközi ünnepét mindenképp otthonuktól távol töltsék, de tény, hogy május elsejétől négy napra még mindig találni belföldi szálláshelyeket az egész országban. Mehetünk a Balaton partjára - ahol fejenként 11 ezer forinttól találunk félpanziós szállásajánlatot és kékségben gazdag panorámát-, a Kárpát-medence kellős közepébe - ahol nem adóznak a nyugdíjasok- , aki pedig inkább magaslatokra vágyik, az foglaljon szobát a Mátrában akár 8500 forintos áron.

Aztán mehetünk Egerbe tematikus alkoholtúrára, amelynek minden nevezetes városrészében találunk boros wellnesst kínáló hotelt, vagy Gyulára, ahol ha bármelyik szálláshelyen szobát foglalunk, egy turistakártyát kapunk. Ezzel aztán fürdőbe, színházba és még számos helyre kedvezményekkel juthatunk be, olcsóbban hajókázhatunk, falatozhatunk és poharazgathatunk. (Megjegyeznénk: egy felmérés szerint Gyulán és Egerben vannak az ország legjobb recepciósai.) De Sopront és vidékét is jó szívvel ajánljuk az első májusi kirándulásokhoz, számos program és szálláslehetőséget találunk, a töténelmi belvárosában található egyik szállodája például 5500 forintért kínálja szobáit. Sopron a Tűztornya az esti órákban pompás randihely, a téglagyár helyén épült osztrák csokoládémanufaktúrájában finom tonkababos csokoládét kínálnak, és azokat is megértjük, akik csak a kékfrankosa miatt utaznak el a borvidékre.

Áztassa ki az egész családot! 

Mert ha SZÉP kártyáján anno a vendéglátás alszámlát aktiválta, akkor bár szállást nem, de a család fürdő- és strandbelépőjét ebből fedezheti, és bármelyik luxus (vagy annak mondott) étteremben is fizethet a kártyával. És ha már fürdő, akkor azt is soroljuk, melyiket és miért érdemes idén kipróbálni. Ott van például Nyíregyháza-Sóstó gyógyfürdő, amelyet tavaly szeptemberben nyilvánítottak gyógyhellyé, és ahol nemcsak új sétányok és gyógykezelési központ épül idén, de az üdülőhely-közeli állatkertben amazonasi élővilágot is kialakítanak.  

A gyerekes családok körében lesz majd népszerű az a barlangfürdő-komplexum, amely tavasszal nyitotta meg új medencéit Demjénben, és amely a termálvölgyben fekvő Cascade Hotel 6500 négyzetméterén fekszik. Van benne sodrópatak, szauna, törökfürdő és csúszdatorony hatféle csúszdával, köztük egy "kamikázéval", amelyen 70 kilométer per órás sebességgel lehet majd lecsúszni. Mindeközben a fővárosban megújul a Rudas Gyógyfürdő, amelynek új szaunarészlegét késő nyártól vehetjük birtokba, és tavaly augusztus óta már Egerben is egy átépített termálfürdőbe járhatnak a vendégek. A belváros közepén található, felújított egri fürdőházban most már hárompályás csúszdarendszer, bébi élménymedence és pihenő galéria is van.

És ha már Gyula felfedezésére készülnek, ne hagyják ki az AquaPalotát sem, ahol a vizesblokkok szokásos élményszolgáltatásai mellett hazánk első felfelé tartó csúszdáját is beszerelték. De persze azt is megértjük, ha szívesebben utazna a Fradi templom városába, ahol biztosan nem kell vonatkattogásra ébrednie, viszont délig tavirózsák között úszkálhat, esténként pedig szőlősorai zamatos borokkal és hegedűszóval telnek meg. Hazánk második legnépszerűbb településén 6800 forintos fejenkénti ártól találunk szobákat és megújuló hoteleket. 

Etessen állatokat! 

De csak zoo-csemegével, az állatkertek erre több helyen is felhívják a figyelmünket. Az állatparkok pénztáraiban ugyanis használhatjuk SZÉP kártyánk szabadidős alszámlára feltöltött maradékösszegét, persze költhetjük fesztiválbérletre, egészségügyi és wellness szolgáltatásokra, fürdőbelépőre, sportrendezvények nevezési díjára, sporteszközök kölcsönzésére vagy élményparkok belépőire is. Ha mindez még akár sorrendben is belefér számlaegyenlegébe, javasoljuk, mihamarabb költse el azt, de az állatkerteket semmiképp ne hagyja ki. A Nyíregyházi Állatparkban például a tavasz bébibummal indult: az egyéves kócos orangutánbébi mellett már látogatható a kis tevecsikó, a néhány hete világra jött mini mosómedvékre hasonlító binturong ikerpár, a Madagaszkár című animációs filmből ismert gyűrűsfarkú maki-apróságok és egy tarajos sülbébi, akire a szülei egyetlen kölykükként gondosan összebújva vigyáznak. De ha már az állatparkban járnak, érdemes megnézni a medvék kifutója mellett az új, 19 Év fáiból készült tanösvényt, és nyugodtan kéredzkedjenek fel a kétpúpúk hátára, mert még tevegelni is lehet.

Vagy látogassanak el a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, amelynek területe múlt héten természetvédelmi státuszt kapott, ahol szinte menetrendszerűen születnek zöld agutikölykök, és ahol a kisebbek kölyöklaborban kísérletezgetnek. Keddtől pedig már látogatható az egykori Vidámpark területén létesülő Holnemvolt Park is, amelyben a műemléknek számító játékokra ülhetünk fel újra. 
A napokban pedig újranyit a Debreceni Állat- és Növénykert, ahol néhány hete pusztult el Muki, a 14 éves hím oroszlán. Az elpusztult nagymacska helyére Németországból, Szlovákiából vagy Hollandiából érkezhet új hím, amelynek szállítására jótékonysági futást szerveznek május 3-án. A park húsvétkor nyitotta meg vidámparkját, de mielőtt dodzsembe vagy óriáskerékre ülnének fel, mindenképp nézzék meg a néhány hete született kétpúpú tevepár bolyhos szőrű kiscsikóját is.

Ha pedig nem tudja, mennyi büdzséből gazdálkolhat, néhány kattintással utána járhat. OTP SZÉP kártyájának egyenlegét és lejáró elektronikus utalványának összegét egy regisztrációt követően ezen az oldalon, a K&H kártyákon lévő összeget itt, az MKB SZÉP kártyák esetében pedig itt ellenőrizheti

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek