Radírozza testét kávézaccal!

Mielőtt kávéfőzés után a szemetesbe dobnánk a kávézaccot, gondoljuk végig, hogy mi mindenre használhatnánk még fel a kávét, ami csökkenti a cellulitiszt, megakadályozza a pattanások kialakulását továbbá energiát és friss érzést ad a bőrnek. A saját mosószer készítéshez hasonlóan pénztárca kímélő és hasznos szépségápolási trükk egy próbát mindenképpen megér!

Az elsősorban Thai gyógyfürdőkben használt, ősi recept alapján készült kávézaccból kevert bőrlágyító testradír hozzávalói:

¼ csésze olíva vagy jojoba olaj

½ csésze kávézacc, de lehet frissen őrölt kávé is

1/2 csésze kristálycukor

½ méz

15 csepp borsmenta illóolaj

5 csepp vanília esszencia (elhagyható)


Ha a szemcsésnél krémesebb állagot szeretnénk elérni, keverhetünk hozzá testápolót, tusfürdőt vagy arckrémet is, de nem szükséges.

Az összetevőket egy közepes tálban keverjük össze. Ha nem azonnal használjuk fel a keveréket, egy üvegben, hűvös helyen tárolva 1-2 héten belül felhasználhatjuk.

Reggeli tusolás előtt zuhanyozzuk át a bőrünket. A három az egyben hatású kávés masszából egy maréknyit körkörös mozdulatokkal a lábfejnél kezdve felfelé haladva masszírozzunk be a nedves bőrbe. A durvább bőrfelületeket, mint a könyök, a boka, a sarok és a térd többször is átdörzsölhetjük. Ezután bő langyos vagy meleg vízzel öblítsük le a kávés testradírt, majd zuhanyozzunk le a szokott módon, szappannal vagy tusfürdővel.

Alkotóanyagai közül a borsmenta és a kávé friss illata szellemileg frissítő, serkentő és energizáló hatású. Az olívaolaj remekül hidratál, lágyítja és antioxidánsokkal tölti fel a bőrünket, a cukorkristályok a kávézaccal együtt pedig finoman hámlasztják az elhalt bőrsejteket.- írja az Elle.com

A testradíron kívül kávézaccból készíthetünk még arcradírt, ami pirosodásra hajlamos, érzékenyebb bőrre ajánlott, kamillafőzettel, tejjel és mézzel összekeverve nyugtató hatású. Illatmentesítőként alkalmazhatjuk, ha a kávézaccot a lefolyóba öntjük, vagy a hűtőbe tesszük, ugyanis a zacc semlegesíti a kellemetlen szagokat. Cserepes növényekhez és átültetéshez is nyugodtan adható, mivel növeli a virágföld tápanyagtartalmát.

Testradír kávéból
Testradír kávébólStockfresh
Oszd meg másokkal is!
Mustra