#ÉLETEM

Mégsem fogyaszt a cigi, sőt, hizlal!

2014. április 19., szombat 08:55

Az emberek többsége sokáig úgy gondolta, hogy a cigaretta bár ártalmas az egészségre nézve, ellenben nem fog miatta még jobban elhízni. Éppen ezért a nők és a férfiak legnagyobb félelme az a leszokás előtt az, hogy biztosan gyorsan felszaladnak majd rájuk a plusz kilók. Nekik most van egy jó hírünk: a legújabb kutatások szerint nemhogy fogyasztana a cigizés, hanem egyenesen hizlal!

Több dohányos bevallása szerint azért szoktak rá anno a cigarettára, mert úgy gondolták, segítségével karcsúak maradhatnak, mivel a minden egyes szál étvágycsökkentő hatással bír. Ez ugyan részben igaz, ám egy amerikai kutatás szerint a már eleve túlsúlyos nőkre inkább hizlalóan hat, mivel tompítja a nők zsír és cukor érzékelését, és emiatt több kalóriát vesznek magukhoz a dohányosok.

A Daily Mail szerint hogy az elméletet bizonyítsák, a kutatók 21 és 41 év közti nőket arra kértek, hogy kóstoljanak meg néhány fajta – különböző zsírszázalékú – vaníliás pudingot, és értékeljék őket. hogy mennyire gondolják édesnek, illetve krémesnek.

Yanina Pepino, a Washington University School of Medicine adjunktusa, valamint Julie Mennella, philadelphiai Monell Center biopszichológusa a résztvevőket a következő csoportokra osztották: túlsúlyos dohányosok, túlsúlyos nem dohányzók, normál súlyú dohányosok és normál súlyú nem dohányzók.

„Összehasonlítva a többi három csoporttal, az elhízott, dohányzó nők kevésbé érzékelték a krémességet és az édes ízt, továbbá ők alig lelték örömüket a puding kóstolásban”- mondta dr. Pepino, aki hozzátette, ennek miértjére még keresik a válaszokat. Az viszont biztos, hogy mivel kevésbé érzékelik az ízeket – és ezért kevésbé is élvezik az evést - több kalóriát vesznek magukhoz, és emiatt alma alkatra tesznek szert.

Ennek oka, hogy az elhízott emberek az átlagosnál jobban vágynak a zsírosabb ételekre, és így még többet esznek. És ez persze nem csak a plusz kilókra, hanem az egészségre is negatív hatással van: hiszen a cigaretta már önmagában is megnöveli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, hát még az ezzel járó károsító étkezés. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta