#ÉLETEM

Miért lesz vegán olyan sok celeb?

2014. április 12., szombat 12:06

Míg tíz évvel ezelőtt vegánnak lenni annyit jelentett, hogy az ember vagy fura reformkaják főzésével tölti minden szabadidejét, vagy éhenhal, mára a vegetáriánus konyha minden fronton jelen van. Egyre több gyorsétterem kínál vegán szendvicset, világhírű fine dining éttermek kínálnak vegán opciókat, és lassan nem telik el hét, hogy valamelyik celeb ne jelentené be: „leszokott” a hús, tejtermék, és tojás fogyasztásról. Beyoncé tavaly már megpróbálkozott a vegán diétával, de akkor kicsit elrontotta azzal, hogy non-stop bőrben és szőrmében járt vega éttermekbe. Most viszont hivatalosan is bejelentette: ő és férje, Jay-Z "spirituális és fizikai megtisztuástól" vezérelve vegán étrendre váltanak - náluk a férj magas koleszterinszintje volt a kirobbantó ok. Én már elmeséltem, miért váltottam vegán étrendre öt évvel ezelőtt, az Alapkonyha rovatban pedig hétről hétre meg is mutatom, mi mindent sütünk-főzünk. Most összegyűjtöttem tíz híresség vallomását, ők miért döntöttek úgy, hogy elhagyják a húsfogyasztást. 

Sir Paul McCartney

„Azért vagyok vegán, mert hiszek abban, hogy minden állat átérzi a félelmet, fájdalmat, és rengeteg más érzelmet. A csirkék éppen úgy, mint az intelligensnek tartott emlősök, mint a kutyák és a macskák, vagy épp az emberszabásúak.”

Casey Affleck

20061105 lis o05 015

„Azért nem fogyasztok állati eredetű ételeket, mert fizikailag és szellemileg is egészségtelennek tartom a fogyasztásukat. Már csak azért is, mert egy erőszakos, embertelen ipar termékei.”

Alicia Silverstone

„A vegán életmód segített hozzá, hogy olyan legyen a testem, amiről mindig is álmodoztam korábban. Soha nem éreztem magam könnyebbnek. Ráadásul az ízlelőbimbóim előtt egy vadiúj világ rátult fel. Az egészséges, és kegyetlenség-mentes étkezés választása a legkifizetődőbb döntéseim egyike volt.”

Tobey Maguire

465558103

„Soha nem szerettem igazán a húst. Néha kimondottan rosszul voltam, ha egy húsdarabot éreztem a fogaim között. Az járt a fejemben, hogy állatok életét fogyasztom.”

Pamela Anderson

168057340 10

„A csirkéknek, marháknak és malacoknak saját kis személyiségük van. Nem csak, hogy aranyosak és intelligensek, de igazi egyéniségek is. Én azért lettem vegán, mert úgy hiszem: azzal, hogy állatokat fogyasztok, a kegyetlenséget reklámozom.”

Bill Clinton

482322633

„Imádom a hüvelyeseket, a salátákat, a zöldségeket és gyümölcsöket. Tejterméket sohasem eszem – de a mandulatejet imádom. Megváltozott az anyagcserém, fogytam tizenegy kilót, és visszanyertem a középiskolás alkatomat.”

Kristen Bell

450657393 10

„Világéletemben szerettem az állatokat, és amikor húst ettem, nem tudtam elvonatkoztatni tőle, hogy a tányéromon lévő állat épp olyan kis élőlény, mint a kutyám vagy a macskám. A húsnál sokkal többre értékelem mondjuk a kelbimbót.”

Carrie Underwood

483311915

„Azért vagyok vegán, mert a hús a halált juttatja eszembe, és ha a halálra gondolok, elszomorodom.”

Natelie Portman

„Meggyőződéses és nagyon szigorú vegetáriánus vagyok. Tartom magam az értékrendemhez: egyszerűen nem fogadom el az állatok lemészárlását.”

Joaquin Phoenix

000 455772015

„A puszta példamutatásoddal felhívhatod az emberek figyelmét arra, hogy a vegán életmód bárki számára opció. Rengeteg barátom úgy lett vegetáriánus, hogy egyszerűen csak megkóstolta, milyen finomakat eszem, vagy meghallgatta a véleményemet. Számomra az állatok jogai számomra éppen olyan fontosak, mint az emberi jogok.”

Ön mit gondol a veganizmusról?

 • 874
  Múló trend - pár év, és az összes celeb húst zabál majd hússal.
 • 1546
  Inspiráló és izgalmas, nem zárkózom el előle.
 • 911
  Magam is meggyőződéses vegán vagyok.
 • 750
  Én az a típusú vega vagyok, aki azért halat eszik. Meg néha a mama töltöttkáposztáját.
 • 779
  Ártalmas, egészségtelen, ostoba ideológia, az állatok arra valók, hogy megegyük őket.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta