#ÉLETEM

Ezért nem kövérek a gazdag nők

2014. március 31., hétfő 18:35

Már a Velvet is írt arról , hogy míg régen a súlyfelesleg a jólét jelképe volt, ma már éppen ennek az ellentétét szimbolizálja. Az Atlantic összeállított egy nagyon jó infografikát erről a jelenségről, amelyből az is kiderül, hogy míg a nem annyira tehetős nők nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak, mint a hasonlóan kereső férfiak, a gazdagabbaknál ez a különbség szinte eltűnik. Részletek, adatok a hajtás után! 

Az okok pedig a következőek: egyrészt a túlsúlyos női vezetők megítélése teljesen más, mint a hasonló pozícióban lévő és hasonlóan kövér férfi kollégáiké, és sajnos ezúttal sem a nők javára billen a mérleg. Emiatt persze anyagilag is rosszabbul járnak, ha nem figyelnek oda a súlyukra, másrészt párt sem találnak olyan könnyen, sőt, már a megfelelő iskolákba sem juthatnak be. Tehát egyértelműen az jár jobban, aki sovány vagy normál testalkatú. 

Források: 1. World Health Organization. 2. Centers for Disease Control and Prevention (data are for adults ages 20 and older). 3. CDC. 4. Roehling et al., “Weight Discrimination and the Glass Ceiling Effect Among Top US CEOs” (Equal Opportunities International, 2009). 5. Dor et al., “A Heavy Burden: The Individual Costs of Being Overweight and Obese in the United States” (George Washington University, Sept. 2010; funded by Allergan, then the manufacturer of the Lap-Band). 6. Gortmaker et al., “Social and Economic Consequences of Overweight in Adolescence and Young Adulthood” (New England Journal of Medicine, Sept. 1993); Crosnoe, “Gender, Obesity, and Education” (Sociology of Education, July 2007); Muennig et al., “Gender and the Burden of Disease Attributable to Obesity” (American Journal of Public Health, Sept. 2006).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta