Ezért nem kövérek a gazdag nők

Már a Velvet is írt arról , hogy míg régen a súlyfelesleg a jólét jelképe volt, ma már éppen ennek az ellentétét szimbolizálja. Az Atlantic összeállított egy nagyon jó infografikát erről a jelenségről, amelyből az is kiderül, hogy míg a nem annyira tehetős nők nagyobb valószínűséggel lesznek túlsúlyosak, mint a hasonlóan kereső férfiak, a gazdagabbaknál ez a különbség szinte eltűnik. Részletek, adatok a hajtás után! 

Az okok pedig a következőek: egyrészt a túlsúlyos női vezetők megítélése teljesen más, mint a hasonló pozícióban lévő és hasonlóan kövér férfi kollégáiké, és sajnos ezúttal sem a nők javára billen a mérleg. Emiatt persze anyagilag is rosszabbul járnak, ha nem figyelnek oda a súlyukra, másrészt párt sem találnak olyan könnyen, sőt, már a megfelelő iskolákba sem juthatnak be. Tehát egyértelműen az jár jobban, aki sovány vagy normál testalkatú. 

Elhízás infografika
The Atlantic

Források: 1. World Health Organization. 2. Centers for Disease Control and Prevention (data are for adults ages 20 and older). 3. CDC. 4. Roehling et al., “Weight Discrimination and the Glass Ceiling Effect Among Top US CEOs” (Equal Opportunities International, 2009). 5. Dor et al., “A Heavy Burden: The Individual Costs of Being Overweight and Obese in the United States” (George Washington University, Sept. 2010; funded by Allergan, then the manufacturer of the Lap-Band). 6. Gortmaker et al., “Social and Economic Consequences of Overweight in Adolescence and Young Adulthood” (New England Journal of Medicine, Sept. 1993); Crosnoe, “Gender, Obesity, and Education” (Sociology of Education, July 2007); Muennig et al., “Gender and the Burden of Disease Attributable to Obesity” (American Journal of Public Health, Sept. 2006).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek