Eddzen ön is a sovány ribancokkal!

Újabb szokatlan mozgásforma kezd egyre népszerűbbé válni a londoni divatvilágban, számolt be a Fashionista a Skinny Bitch Collective (Sovány Ribancok Közössége) néven futó módszerről. Az SBC-tagság mindenki számára elérhető, na de ön akarna csatlakozni egy ilyen klubhoz? Mondjuk, ha könnyen tud nevetni saját magán, lehet, hogy épp ez az önnek való módszer.

Ön csatlakozna?

Az SBC módszer Russell Bateman edző nevéhez köthető, aki olyan menő modellekkel dolgozik együtt, mint például Suki Waterhouse és Daisy Lowe, na meg persze az angol Elle szerkesztősége is nála próbál fitt maradni. Bateman szerint a név onnan ered, hogy az egyik barátja megjegyezte, csak „sovány ribancokat" edz, és ez nagyon megtetszett neki. És hogy miről is szól az egész? Hát arról, hogy a nők nem mozognak megfelelően. Tehát valójában nem a mozgás mennyiségével, hanem a minőségével van gond.

„Ahogyan Einstein is mondta, őrültség ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen. Sok lányt láttam kijönni az edzőtermekből, olyan testtel, ami leginkább egy folpackba tekert joghurthoz hasonlított. Rengetegen vannak, akik órákat töltenek crossfitezéssel. Ez olyan, mintha valaki elmenne egy múzeumba, és két órát állna a ruhatárnál" – kritizálta mások módszereit Bateman, aki szerint az unalom a fittségért küzdő nők egyik legnagyobb ellensége. Ebben egyébként tényleg van valami.

Russell Bateman épp ezért igyekszik minél változatosabb és elsőre kicsit szokatlannak tűnő gyakorlatokat kitalálni az ügyfeleknek. Van, hogy a falat kell taposni kézen állva, vagy négykézláb kell mászkálni hosszasan, esetleg kutyák módjára kell harcolni egy másik sorstársunkkal. Megeshet, hogy kötelet kell húznunk, vagy kézen fogva, körben állva ugrálnunk és így tovább. Vagyis aki nem tud nevetni magán és /vagy nem szeret csapatban dolgozni, nem biztos, hogy rajongani fog ezért a módszerért.

Az SBC Instagram oldala egyébként tele van videókkal és rendkívül fontos tippekkel (feküdjön le tízkor, szexeljen minél többet), meg persze olyan idézetekkel, amiket Coelho és Oravecz Nóra is megirigyelne. Bateman a saját ügyfeleit használt a videókhoz, és állítólag elég könnyen meg is győzte őket arról, hogy ez jó lesz nekik.  Az edző szerint ugyanis ők is tisztában vannak azzal, mennyire fontos, hogy az emberek tudják, hogyan is kell helyesen elvégezni a gyakorlatokat, és persze nekik is csak előnyök származik ebből. „Diszkrét vagyok, ők pedig tisztában vannak azzal, ha egy kamera szegeződik rájuk, akkor nem lehet lazítani, oda kell tenniük magukat" – tette hozzá.

A módszer kidolgozója persze azokra is gondolt, akik személyesen nem tudják felkeresni őt. Bárki írhat e-mailt, amiben részletezi, hogy milyen az egészségi állapota és milyen edzést folytatott eddig, és ezért cserébe kap egy személyre szabott étrendet, és hozzáférést a különböző gyakorlatokhoz. Kész szerencse, hogy van ilyen lehetőség is, mert Bateman nagyon megválogatja, kivel is hajlandó együtt dolgozni. „Nagyon kedves, jószívű embernek kell lenned, aki hajlandó keményen dolgozni, és hírből sem ismeri a negativizmust. A várólista hosszú, de megpróbálok minél több nőnek segíteni."

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek