#ÉLETEM

Unja az életét? Masszíroztasson kígyókkal, késekkel, vagy felgyújtva!

2014. február 25., kedd 15:50

A masszázshoz általában pozitív képeket kötünk, és a szó hallatán legtöbbször egy olyan relaxáló kezelés jut az eszünkbe, amikor nyugodt körülmények közt fekszünk egy szobában, miközben egy kellemes kezű masszőr kiűzi belőlünk a felgyülemlett feszültséget. Ez elég jól hangzik, ugye? Nos, az előbbi, klasszikus masszázstechnikák mellett már megjelent egy rakás új irányzat, amik között akadnak egészen bizarrak is. Ön kipróbálná például a kígyómasszázst? 

Kígyómasszázs

Ez persze eleve ki van lőve, ha ön gyűlöli a kígyókat, ám ha elég erős a kíváncsisága (vagy utálja az életét), akkor érdekes kaland lehet az Izraelből eredő masszázsfajta. Bár az ötlet elég bizarr, a masszőrök szempontjából valójában elég okos megoldás, hisz mialatt a kígyók dolgoznak az ügyfélen, nekik már nincs is más dolguk, mint hogy a renitens állatokat visszapakolják a vendég testére. A kígyók tekergőzése állítólag remekül ellazítja az izmokat, az adrenalinlöket pedig az anyagcserének tesz jót. A masszázshoz természetesen nem használnak mérgeskígyókat, Indonéziában kiegészítő kezelésként például pitonokat tesznek a lazulni vágyók hátára.

Masszázs csigákkal

Jó, a kígyókat nehéz überelni, de ön például szeretné, ha nyálkás csigák mászkálnák össze az arcát? Oké, ezek kétségtelenül veszélytelenek, könnyűek is, és az is a kezelés mellett szól, hogy a nyálka, amit maguk után húznak, tele van értékes anyagokkal. Ennek köszönhetően ugyanis a bőr rugalmas és hidratált lesz, a csigák haslába pedig mászás közben finoman masszírozza az arcot, miközben az elhalt hámsejteket is eltávolítja. Bár az Oroszországban nagy népszerűségnek örvendő kezelésnél nem vagyunk életveszélyben, mi mégis inkább maradnánk a klasszikus masszázsoknál.

Masszázs késekkel

Annak ellenére, hogy a szokatlan masszázstechnika csak az utóbbi években terjedt el széles körben keleten, ez egy több ezer éves múltú kínai terápia, ami ráadásul közel sem annyira fájdalmas, mint amilyenre a módszer leírásából következtethetünk. A masszázshoz leterítik egy törölközővel a vendéget, majd rozsdamentes késekkel ütni kezdik a nyakon, a vállon és a háton található meridián pontokat, hogy helyreállítsák a csí, azaz az energia áramlását. Amennyiben a kezelést kellő erősséggel, megfelelően végzik, akkor nemhogy a bőrt nem sértik fel vele, de elvileg olyannyira nyugtató, hogy a vendégek könnyen el is aludhatnak közben. Ön bevállalná?

Tüzes masszázs

Itt nincsenek sem kígyók, sem csigák, de még kések sem, van viszont tűz, ami azért nem túl biztató. A leírás szerint a – feltehetően Kínából eredő – tüzes masszázs a bőr felső rétegén, az epidermiszen fejti ki hatását, mivel megnyitja a bőr pórusait, és nyugtató hőt szállít a hajszálerekhez. Azok, akik kipróbálták, azt állítják, olyan érzés, mint a lávaköves masszázs. Lehet, hogy valóban jó, és a tüzes rúd húzogatása még csak-csak elmegy, de amikor meggyújtják az anyagot a bőrön, na, azt azért inkább kihagynánk.

Masszázs golflabdával

Szokatlan, de az előbbiek extremitásától messze elmarad a golflabdás masszázs, ami a lionesswomansclub.com szerint elég hatékony kezelésmód. Formájuk révén a golflabdákkal remekül masszírozhatóak a mélyebb izmok, kellemesen kezelhetőek velük a görcsös, beállt izomzatok. A meleg golflabdás változat esetén még fel is melegszik a test a kezelés során, éppúgy, mint a lávaköves masszázsnál.

Ön szerint melyik a legbizarabb masszázs?

 • 56
  Kígyómasszázs
 • 17
  Masszázs késekkel
 • 16
  Tüzes masszázs
 • 27
  Csiga masszázs
 • 6
  Masszázs golflabdákkal

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta