Unja az életét? Masszíroztasson kígyókkal, késekkel, vagy felgyújtva!

A masszázshoz általában pozitív képeket kötünk, és a szó hallatán legtöbbször egy olyan relaxáló kezelés jut az eszünkbe, amikor nyugodt körülmények közt fekszünk egy szobában, miközben egy kellemes kezű masszőr kiűzi belőlünk a felgyülemlett feszültséget. Ez elég jól hangzik, ugye? Nos, az előbbi, klasszikus masszázstechnikák mellett már megjelent egy rakás új irányzat, amik között akadnak egészen bizarrak is. Ön kipróbálná például a kígyómasszázst? 

Kígyómasszázs

Ez persze eleve ki van lőve, ha ön gyűlöli a kígyókat, ám ha elég erős a kíváncsisága (vagy utálja az életét), akkor érdekes kaland lehet az Izraelből eredő masszázsfajta. Bár az ötlet elég bizarr, a masszőrök szempontjából valójában elég okos megoldás, hisz mialatt a kígyók dolgoznak az ügyfélen, nekik már nincs is más dolguk, mint hogy a renitens állatokat visszapakolják a vendég testére. A kígyók tekergőzése állítólag remekül ellazítja az izmokat, az adrenalinlöket pedig az anyagcserének tesz jót. A masszázshoz természetesen nem használnak mérgeskígyókat, Indonéziában kiegészítő kezelésként például pitonokat tesznek a lazulni vágyók hátára.

Masszázs csigákkal

Jó, a kígyókat nehéz überelni, de ön például szeretné, ha nyálkás csigák mászkálnák össze az arcát? Oké, ezek kétségtelenül veszélytelenek, könnyűek is, és az is a kezelés mellett szól, hogy a nyálka, amit maguk után húznak, tele van értékes anyagokkal. Ennek köszönhetően ugyanis a bőr rugalmas és hidratált lesz, a csigák haslába pedig mászás közben finoman masszírozza az arcot, miközben az elhalt hámsejteket is eltávolítja. Bár az Oroszországban nagy népszerűségnek örvendő kezelésnél nem vagyunk életveszélyben, mi mégis inkább maradnánk a klasszikus masszázsoknál.

Masszázs késekkel

Annak ellenére, hogy a szokatlan masszázstechnika csak az utóbbi években terjedt el széles körben keleten, ez egy több ezer éves múltú kínai terápia, ami ráadásul közel sem annyira fájdalmas, mint amilyenre a módszer leírásából következtethetünk. A masszázshoz leterítik egy törölközővel a vendéget, majd rozsdamentes késekkel ütni kezdik a nyakon, a vállon és a háton található meridián pontokat, hogy helyreállítsák a csí, azaz az energia áramlását. Amennyiben a kezelést kellő erősséggel, megfelelően végzik, akkor nemhogy a bőrt nem sértik fel vele, de elvileg olyannyira nyugtató, hogy a vendégek könnyen el is aludhatnak közben. Ön bevállalná?

Tüzes masszázs

Itt nincsenek sem kígyók, sem csigák, de még kések sem, van viszont tűz, ami azért nem túl biztató. A leírás szerint a – feltehetően Kínából eredő – tüzes masszázs a bőr felső rétegén, az epidermiszen fejti ki hatását, mivel megnyitja a bőr pórusait, és nyugtató hőt szállít a hajszálerekhez. Azok, akik kipróbálták, azt állítják, olyan érzés, mint a lávaköves masszázs. Lehet, hogy valóban jó, és a tüzes rúd húzogatása még csak-csak elmegy, de amikor meggyújtják az anyagot a bőrön, na, azt azért inkább kihagynánk.

Masszázs golflabdával

Szokatlan, de az előbbiek extremitásától messze elmarad a golflabdás masszázs, ami a lionesswomansclub.com szerint elég hatékony kezelésmód. Formájuk révén a golflabdákkal remekül masszírozhatóak a mélyebb izmok, kellemesen kezelhetőek velük a görcsös, beállt izomzatok. A meleg golflabdás változat esetén még fel is melegszik a test a kezelés során, éppúgy, mint a lávaköves masszázsnál.

Ön szerint melyik a legbizarabb masszázs?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek