#ÉLETEM

3 és fél évig tart a vonzás egy átlagos kapcsolatban

2014. február 15., szombat 11:39

Nemrég volt Valentin-nap, amikor mindenki többé-kevésbé őszintén kinyilatkoztathatta, hogy mennyire szereti a barátnőjét illetve barátját. A napokban megjelent néhány kutatás eredménye is, amik ugyan leginkább az angol párkapcsolati szokásokról mondanak sokat (már ha valaki teljesen komolyan veszi őket), de mivel az angolok is az emberi faj részei, talán általános érvényességű következtetések is levonhatók belőlük. Azt már tudjuk, hogy a szerelem egy hormonális kilengés, ami nagyjából két évig tarható fenn, de mi jön ezután? Ön szerint mikor laposodik el egy kapcsolat? Milyen jeleket tudna megemlíteni? Hazudta már valakinek azt, hogy szereti? Ezekre a dolgokra keresték a választ.

Laposodó kapcsolat

Mikor laposodik el?

 • 1335
  Ha elmarad a szex
 • 168
  Ha nem becézik egymást
 • 245
  Ha nincs búcsúcsók
 • 939
  Ez mind hülyeség

A 2000 ember megkérdezésével készült felmérés lehangoló képet festett az angolok kapcsolatairól. A válaszolók 57 százaléka természetesnek veszi a másik jelenlétét, 64 százalékuk mondja azt, hogy ha egyszer kialakult egy napi rutinjuk, akkor már nehéz frissen tartani a kapcsolatot. Négyből pedig csak egy pár érzi még mindig úgy, hogy még friss és izgalmas a kapcsolatuk - írja a tudományos témákban mindig oly megbízható Daily Mail. Tízből egy pár esetében állításuk szerint már az első évükben elkopott a varázs, 16 százalékuk pedig azt mondja, hogy hónapokkal az összeköltözés után kezdett kifogyni a pezsgés a kapcsolatukból (a kutatást egy szénsavas üdítőket gyártó cég szponzorálta).

Apróbb meglepetés, hogy a kutatás szerint a párok hisznek abban, hogy a romantikus hétvégék, az együtt töltött, randinak beillő esték segíthetnek, hogy fenntartsák az érdeklődést. 

A megkérdezettek szerint a legkomolyabb jele egy kapcsolat ellaposodásának, amikor először mondanak le egy kora esti szexről, hogy inkább elmenjenek aludni. Ezt követi második és harmadik helyen, hogy elmaradnak a búcsúcsókok, és hogy egyre kevesebbet mozdulnak ki együtt otthonról. A nyomasztó tízes listára került még, hogy a párok elfelejtik mondogatni egymásnak, hogy mennyire szeretik egymást, különböző időpontokban feküdnek le aludni, vagy a ház/lakás különböző pontjain, egymástól külön töltik az estét.

Hazudni a szerelmet

Hazudta már, hogy szeretlek?

 • 954
  Előfordult
 • 1108
  Még soha

Ehhez kapcsolódik egy szexuális segédeszközöket gyártó cég kutatása, amiben arra jutottak, hogy a nők hajlamosabbak a kegyes hazugságra mint a férfiak. Harmaduk ugyanis mondta már a párjának, hogy szereti, csak azért, mert a másik előbb mondta ki, és úgy érezték, kénytelenek viszonozni a vallomást. Ilyen kegyes hazugsággal ugyanakkor - a kutatás szerint - csak a férfiak ötöde élt. Az 1800 ember megkérdezésével készült felmérés szerint a férfiak egyébként merészebbek, ha szeretik a párjukat: csak 5 százalék állította, hogy inkább megvárja, míg a másik kimondja.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta