#ÉLETEM

Öt óra futással dolgozhatja le a karácsonyi menüt

2013. december 17., kedd 08:51

Legalábbis, ha olyan peches, hogy brit nőnek született. Ekkor ugyanis egészen pontosan öt órát és két percet kell futnia, hogy elégesse a karácsony napján bevitt kalóriákat, miközben egy férfinak ehhez elég négy óra 25 perc is - írja a Daily Mail egy meg nem nevezett tanulmányra hivatkozva.

Eszerint a brit nők zabálnak karácsonykor, 3514 kalóriát visznek be a szervezetükbe (a férfiak is, ők 3640-et), miközben egy középkorú, aktív - azaz nem egész nap ücsörgő - nőnek kábé 2400 kalória körül van a szükséglete, egy férfinak pedig 2800-3000 körül.

Ebben a kutatásban állítólag azzal számolnak, hogy a britek karácsonykor átlagosan négy ünnepi étkezésen is részt vesznek, amikkel átlagosan nyolc óra alatt készülnek el, valamint takarítanak el utána, és mindössze 92 percre van szükségük, hogy elfogyasszák.

Így aztán egész januárban kénytelenek lesznek egy kicsit belehúzni az edzésekbe. Arra is kitérnek, hogy mi van azokkal, akik inkább a medencében dolgoznák le az étkezéseket: sajnos ehhez a nőknek több mint 7 órát kell úszniuk, míg a férfiaknak elég csak 6 óra 18 perc.

Ha ön ezért inkább a gyorsabb módszer választaná, ebben a cikkben összeszedtük öt pontban, mikre érdemes odafigyelnie. Ilyen például, hogy ne a távot fokozza, hanem az intenzitást, vagy hogy ne eddzen mindig ugyanúgy.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta