#ÉLETEM

Igen, valóban létezik a szelektív hallás

2013. december 5., csütörtök 20:36

Ráadásul mindkét nemre egyaránt igaz, úgyhogy emiatt nem lehet többé piszkálni senkit. Ezt egy nagyon egyszerű kísérlettel szemléltették, amiről a Hearing Journal-ban (kábé Hallás folyóirat) írtak. A kutatók szópárokat állítottak össze, amiknek egyik tagja inkább a nagybetűs férfilétre volt jellemző (mint például sör vagy foci), a másik tagja pedig inkább a nők életében játszhat meghatározóbb szerepet (mint például csokoládé vagy bevásárlás).

Hogy ez mennyire szexista, vagy nem, azt most ne vitassuk. Azért se, mert ezt a listát aztán felolvasták negyven nőnek és negyven férfinak, és azt állapították meg, hogy mindkét nem könnyebben idézte fel azokat a szavakat, amiket eleve hozzájuk kapcsoltak."Azok, akik régóta együtt élnek, gyakran panaszkodnak arra, hogy a másiknak szelektív hallása van. Vicces látni, hogy kétségtelenül van igazság abban, amit mondanak" - mondta John Phillips, az egyik kutató.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta