Így szépüljön meg ebédszünetben!

Az amerikai filmekben nagyon menő tud lenni, amikor az ebédszünetben kiszaladnak az irodista lányok egy pedikűrre, vagy épp szempillafestésre. Pár éve ez már itthon se lehetetlen.

A hazai forradalom a Klier szalonokkal indult, ezek voltak ugyanis az első olyan fodrászatok, ahol deklaráltan nem kellett bejelentkezni. A főleg plázákban elérhető Klierekben minden fodrászati szolgáltatás elérhető, sőt olyan finomságokra is akadhatunk, mint a szakállvágás.

Néhány év elteltével robbantak be a Bio Hair fodrászatok, melyek saját bevallásuk szerint teljesen természetes termékekkel dolgoznak. "Szalonjainkban csak természetes és bio szépségápolási anyagokat használunk" - írják a weboldalukon. 

shutterstock 136115489

A hálózatnak azonban nem ez az igazi előnye, hanem az, hogy bármikor be lehet esni, bejelentkezés nélkül, ráadásul nem kötelező hajat mosni hajvágás előtt, ha frissen mosott hajjal érkezik az ember. Mindezek mellett ráadásul a hajtetoválástól kezdve a fufruvágáson át több olyan szolgáltatás is van, amiért nem mennnénk el külön fodrászhoz, adott esetben viszont jól jön, ha van vásárlás után 10 percünk beugrani a fodrászatba. Azért a valóság néha nem ennyire szép, saját tapasztalatom alapján valamennyit mindig kell várni, főleg hétvégén. Azt azonban hozzáteszem, hogy bármelyik üzletben voltam, maximálisan kedvesek és udvariasak voltak. A cégnek van egyébként kozmetikai és manikűr-pedikűr szolgáltatása is, de ezek nem mindegyik szalonban elérhetők.

A bevásárlóközpontokban körömszigetekre lehet mostanáig bukkani, Budapesten öt helyen van a Nail&Go-nak szalonja, amelyeknél átlagosan 4-6 fővel tudnak foglalkozni. A rendszerben elvileg nincs bejelentkezés, de azért a valóságban ez sem mindig így van. Saját tapasztalat szerint egy teljes lakkozás nem fért bele az időbe - némi reparálásra volt szüksége egy körmömnek - és hiába mondtam, hogy szeretném, senki nem ajánlotta fel, hogy üljek arréb egy másik körmöshöz, akihez épp nem jelentkezett be vendég. Viszont alig 200 forintért kijavították a lepattant zselét. Az áraik nem vészesek: a gél lakkozás 2200 Ft, az épített zselé 4300 Ft.

Elég egy óra rá

- Egy teljes lakkozás

- Egy alkalom vibrációs tréning

- Egy hajvágás

- Egy géllakozás

- Szoláriumozás

 Akinek rendben a haja és a körme, az beugorhat egy gyors fogfehérítésre és ajakdúsításra is, a Smiling Barba. A fogak már 24 perc alatt fehérek lehetnek (9900 Ft-tól kezdődnek az árak), és az ígéret szerint 3-11 árnyalattal tudnak változtatni rajtuk. A cég nem használ peroxidos fehérítőt (ezt ugyanis csak fogorvos teheti), és a hatást 2-4 hónapra garantálják. A fogfehérítésen kívül a száj is megnagyobbítható: egy kezelés 4900 Ft, és 25 percig tart. Jelenleg 15 helyen érhető el a szolgáltatás, országszerte.

A Smiling Planet szintén a fogfehérítésre helyezte a hangsúlyt, itt a hagyományos fehérítés mellett szintén van bio verzió, úgyhogy már látjuk magunk előtt a ragyogó fehér fogakat villantó Waldorf-anyák hadát. A leírás szerint glicerin, szódium-bikarbonát (szódabikarbóna), aloe vera gél, kamilla kivonat és mentaolaj alkotja a bio szettet. A 30 perces kezelés 8900 vagy 11900 Ft-ba kerül, attól függően, hogy melyik verziót választjuk.

Nem tudunk elmenni a testre szakosodott szolgáltatások mellett sem. A flabélos vagy power plate alig 10 perc alatt rázza ki használójából a lelket, és állítólag feszesít meg fogyaszt, bár ezt elég nehéz elképzelni. És akkor még ott van a speedfitnessz, ami az irodisták álma, hisz alig néhány perc alatt áram alá kerül a test, hopp, tónusos lesz az izom, és már lehet is visszamenni gépelni a gyárba.

A szoláriumokba is bármikor be lehet esni, ezek azok a helyek, ahová tényleg nem kell bejelentkezni, vagy maximum 10 percet kell várni. Azon lehet vitatkozni, hogy egészséges vagy káros hatású-e, mindenesetre a D-vitamin termelésünket javítja, ráadásul a közérzetre is jó hatással van.

Ha valaki még nem hallott volna róla, az Európai Unió új szabályozást vezetett be a szoláriumok üzemeltetésével kapcsolatban. A szabályozás célja, hogy csökkenjen a szoláriumozás alatt a bőr UV-terhelése, ezáltal csökkenjen a leégés kockázata. A rendeletben a szoláriumgépek UV-fény kibocsátását maximalizálták, ami maximum 0.3 W/m2 lehet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek