Vannak a nagy mellnek hátrányai? Naná!

Amikora kis mell hátrányairól írtunk, már szóba került, hogy a nagy mell se csak előnyt jelent. A Literally, Darling listáját továbbgondolva mi is összeszedtük a sajátunkat arról, hogy a nagy mellek miért jelenthetnek problémát. Az alapokkal persze mindenki tisztában van: kezdve azzal, hogy akár tartós hátfájást is okozhat a túl nagy mellek súlya (és ehhez még csak nem is kell a világ  legnagyobbjainak lenniük), a melltartóvásárlás örökös nehézségein túl egész addig, milyen nehéz úgy beszélgetni egy ellenkező neművel, ha az közben nem képes a szemünkbe nézni. Mégis, első nekifutásra mindenki sokkal szerencsésebbnek tartja a nagyobb mellel megáldott nőket. Alább pár példa arra, miért ne tegyék.

Mell alatt is lehet izzadni

shutterstock 1730212

Az igazi gatyarohasztó kánikulában (vagy edzés alatt, vagy akár csak kínos helyzetekben) szinte elkerülhetetlen, hogy ne izzadjunk. A hónalj alatti izzadtságfoltok elkerülésére már léteznek megoldások izzadásgátló dezodorok formájában. Egy nagy mellel megáldott/megvert nőnek azonban itt nem ér véget az izzadás elleni harc. Hogy miért? Mert akár hord melltartót, akár nem, a pólója elején két irdatlan méretű izzadásfolt jelzi majd a mellek alatt, hogy igen, rohadt melege van. Sok praktika létezik ennek leplezésére, mint például zsebkendőt, anyagot tömni a melltartó és a mell alatti rész közé, de ez részben baromi kényelmetlen, részben hülyén is néz ki egy feszülősebb póló alatt (főleg, ha még el is mozdul), harmadrészt, ha tényleg izzadni kezd, ez is csak ideiglenesen jelenthet segítséget. És igen, lehet próbálkozni itt is a kozmetikai megoldásokkal, stifttel vagy dezodorral, de ezek meg nem igazán hatnak. Úgyhogy ezzel az átokkal együtt kell élni, és ha ez nem volna elég, ahogyan telnek az évek és a mell jobban megereszkedik, a helyzet is csak egyre romlik. Na, akar még nagy mellet?

Nehéz megtalálni rá a tökéletes melltartót

Többször próbálkoztunk már ezzel a feladattal, és még soha nem jártunk sikerrel - legalábbis a hazai üzletekben. Vagy óriási szivacsok vannak benne (és még mindig nem értjük, miért kell D-s vagy annál nagyobb kosarakban ezt erőltetni); vagy inkább hervasztóan hasonlít egy szoptatós melltartóhoz, mint egy finom fehérneműhöz; vagy szimplán úgy néz ki, hogy a saját nagymamánk se venné fel. Akárhogy is, tényleg nincs ez rendjén. 

Egy kicsit irigyeljük az Egyesült Államokban élő nőket, ahol a D-s mellméret még nem is számít nagynak, és csodás fehérneműket lehet kapni akár F-es vagy G-s méretben is. Persze, mióta létezik az online vásárlás lehetősége, nem nagy ördöngösség beszerezni onnan se, csak hát míg egy B vagy C kosaras nő már pár ezer forintért válogathat a szebbnél szebb darabok közt bármelyik fehérneműboltban (amiket ott persze fel is próbálhat), addig mi az online vásárlásnál az ár felett még fizethetjük a postaköltséget, és még mindig zsákbamacska, tényleg kényelmes is lesz-e a rendelt darab. Arról nem is beszélve, hogy a külföldi fehérneműk árait többnyire nem kelet-európai pénztárcához szabják.

Nehéz elrejteni a tolakodó tekintetek elől

Ha nagy a melle, soha nem tud úgy felöltözni, hogy ne látszódjon, mekkorák a keblei. Hiába vesz fel bő pulóvert, bármekkora lebernyeget, azok mindig látszani fognak. Ráadásul néha már maga az igyekezet is nagyon kihívó tud lenni, és bármennyire sem szeretne kitűnni, ez a fáradozás teljesen esélytelen. Arról nem is beszélve, mennyi csinos ruhadarab viselésének lehetőségétől esünk el: ami kis mellel ízléses és szexi, az rajtunk azonnal közönséges és kihívó lesz.

Megfelelő blúzt, ruhát venni valódi kihívás

Mert öltözködni is módfelett nehézkes. Olyan fazont találni, amelyik derékban csinos, jó a hossza és még a melleken sem pattannak szét a gombok, szinte lehetetlen. Arról már nem is szólva, hogy finoman, visszafogottan öltözködni egyszerűen képtelenség. Sokkal inkább mutat minden ruha közönségesen egy nagyobb mellű nőn. Gondoljon csak bele: hány modell rohangál a kifutókon óriási mellekkel? Egy sem? Mi megmondtuk

Hogyan lehet így kényelmesen sportolni?

shutterstock 120252163

Elég nehéz úgy futni, hogy a mellei "ne vágják orrba". Ez nem csak azért bosszantó, mert roppant zavarbaejtő, ahogy a férfiak imádják nyálcsorogva nézni, hanem, mert kényelmetlen és még a mellei is megfájdulnak. Hiába a sportmelltartó, ha nem szorítja le teljesen a melleit, soha nem tud rendesen sportolni. Ennek csak egy hátránya van: ha leszorítja a melleit, akkor meg levegőt nem kap. Hoppá, még mindig nagy melleket szeretne??

Próbálja elérni, hogy a férfiak ne a melleivel kommunikáljanak!

6KTKGWZ.gif

Elkerülhetetlen, hogy a férfiszem ne azonnal a melleken landoljon, bármilyen szituációban. Hiába próbál a nő szemkontaktust kezdeményezni, a férfi tekintete előbb-utóbb úgyis visszasiklik a mellekre. Állásinterjún ez kifejezetten frusztráló – csakúgy, mint vizsgán. A nagymellű nő sohasem érezheti magát jelen: csak a mellei. Ráadásul abból, hogy a férfi sohasem a szemébe néz, képtelenség megállapítani, hogy őszinte-e. Irigyli még a nagymellű nőket!?

Szégyenkezni miatta

Bűntudatot érezni gyerekkorban azért, mert míg a többieknek még csak két aprócska szúnyogcsípés van ott, nálunk viszont már jócskán megnőttek ezek a szúnyogcsípések (és ezzel együtt a fiúk tolakodó érdeklődése), nagyon kellemetlen. Fiatal korban emiatt sokszor görnyedve járnak a lányok (és ez a rossz testtartás sajnos a későbbiekben is megmaradhat), vagy óriási ingeket, pólókat kezdenek hordani, csak hogy takarják, amijük van. Tényleg nem vidám 11-12 évesen mellekkel kelni és feküdni.

Ha hízunk, tovább nő 

Ha nagy melle van, bízvást tudhatja, hogyha meghízik, az bizony a melleken is határozottan meglátszik. És ilyenkor megint előkerül a kis mellű nő, hogy olyanokkal idegesítsen: „De jó neked, hogy mellre hízol. Én bármit csinálhatok, soha nem lesz nagyobb!” Ja tényleg, tök szupika, csók.

Minél nagyobb, annál gyorsabban megy tönkre

Sajnos az is hozzátartozik a nagy mellekhez, hogy akármilyen szuper (külföldről rendelt) melltartó ide vagy oda, a gravitáció és az idő különösen veszélyes rájuk: gyorsan megereszkednek, lógni kezdenek. Arról nem is beszélve, mennyire macerás az alvás: vagy melltartót vesz ekkor is (és legyen az bármilyen kényelmes, mégiscsak egy plusz ruhadarab, amiben sose érezheti magát olyan fesztelenül, mintha nem volna önön semmi), vagy belenyugszik, hogy - hacsak nem képes háton fekve végigaludni éveket - , a dekoltázsa is hamarabb fog megtörni, ráncosodni. És legkésőbb mikor elmúlt negyven, kezdheti tervezgetni a műtéti megoldást - meg persze gyűjtögetni rá.

Hátrány is lehet a szexben

Bár a férfiakat többnyire vonzza a látványa, ha hiszik, ha nem, még szex közben is hátrány lehet a nagy mell. Hallottam már olyan panaszt, hogy a férfi – miközben csókolgatta a nő mellét – úgy kellett kiszabadítsa valahogy az orrát, hogy levegőhöz jusson. Igen, nem röhög, van ilyen is. Arról nem is beszélve, hogy ha a pasi nem fullad bele, további hibákat is véthet.

Elkerülhetetlenül kiváltják a gyurma-effektust

A legtöbb férfi, ha nagy mellekkel találkozik (legalábbis az ágyban), azonnal úgy kezdi gyömöszölgetni/gyúrni őket, mintha gyurmából lennének. Aztán jön a nagy rácsodálkozás: „Ez tényleg nem esik jól neked?” és a meglepődés, ha azt válaszoljuk: „Miért, neked jól esne, ha ugyanezt csinálnám a golyóiddal?!” Persze az is segítene ezen, ha a férfiak nem pornófilmből próbálnának rájönni, hogyan kell izgalomba hozni egy nőt...

A hátfájás legfőbb okozója

A nagy melleket megtartani nem kis kihívás a hátizmok számára. Sokszor már a testtartáson is látszik, ha valakinek „cipelnie” kell a melleit. Sok esetben a görnyedt hátnak és a hátfájásnak ez az okozója. És amikor valaki azt mondja, „húzd ki magad, úgy sokkal jobban nézel ki”, azonnal szikrát hány a nagy mellű nő szeme.

shutterstock 82178002

Bónusz: „Drágám, nem tudnád nem kirakni a melleidet?”

Az ilyen és ehhez hasonló jellegű kérdésekkel lehet igazán kiborítani a nagy mellű barátnőt. Nem, azok ott nincsenek kirakva, egyszerűen csak nem garbót vettem fel, drágám, bocs. Nagy mellekkel élni olyan, mintha folyamatosan egy iker csecsemőpár csüngene rajtunk, akiktől sehogy sem lehet megválni. És bizony, ők mindig ott vannak, és ez ellen nem lehet tenni semmit. 

És még utálnak is bennünket miatta

Nagy mellű nőktől ritkán halljuk azt a magyarázatot mondjuk egy kolléganő előléptetésénél, hogy "persze, mert a főnöke férfi, neki meg nagy a melle". A kisebb mellű nőknél viszont sokszor előfordul, hogy a nagyobb mellel megáldott társaikat okolják a mellméretükből maguk által kreált önbecsülési parájuk miatt. Ilyenkor áskálódnak, rosszindulatú pletykákat gerjesztenek, hülye kérdéseket tesznek fel, mint például: „Nem rossz, hogy minden pasi a melledet nézi?”, és még sorolhatnánk. Kedves kisebb mellű társaink: ez testi adottság, kaptuk, ahogy önök is az önökét. És ha ez vigasztal bárkit is, aki kismellűként minden nagymellűre ki van akadva: a mellnagyobbító műtétek, amikkel behozhatják a lemaradásukat, még olcsóbbak is, mint a mellkissebbítő eljárások, amikkel mi megszabadulhatnánk a mi adottságainktól. És hát látják, hisz most soroltuk fel: ez sem csak élvezet. 

Ön tud még példákat, miben akadályozzák/zavarják a nagy mellek?

 Írja meg nekünk a Facebookon!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek