#ÉLETEM

A modern férfiak legalább annyira szeretnek ölelkezni, mint a nők

2013. november 1., péntek 17:13

Úgy tűnik, lassan végleg vége a kőkemény macsókorszaknak, egy kutatás ugyanis arra jutott, hogy a férfiak manapság boldogan vállalják, időnként nekik is szükségük van egy ölelésre ebben a kemény világban - írja a Daily Mail. Ha gond van, akkor az ölelkezés mellett zenehallgatásra, friss levegőre és a haverokra vannak még leginkább kiéhezve a modern férfiak. A nők ezzel szemben legjobban egy teára vágynak (a kutatást brit tudósok végezték brit alanyokon, ugye), ha beüt valami probléma, de szeretnek ilyenkor rácsörögni valamelyik barátnőjükre is, és a kedvenc tévéműsoraik is egészen komoly segítséget jelentenek.

Az AXA kutatásában arra voltak kíváncsiak, hogy milyen apróságok segíthetik az embert. Az ölelés abszolút első helyet szerzett: a megkérdezettek ötvönöt százaléka említette a legjobb vidítóként. Az első tízbe került még a kettesben eltöltött idő, a finom ételek, és egy rokon felhívása. Mivel gond esetén szinte bevett gyakorlat, hogy az ember rendesen leissza magát, kissé meglepő, hogy az alkohol csak a tizenharmadik helyen végzett, bár még így is megelőzte a tizenötödik helyre szorult forró fürdőt. A háziállatok egyébként az ötödik helyen végeztek: az emberek hat százaléka említette őket a legjobb vigaszként.

"A kis dolgok is sokat tudnak jelenteni. Ezek mind segíthetnek, hogy megnyugodjunk" - mondta Donna Dawson pszichológus. Mivel a gondokkal általában stressz is jár, ami a magyarok szerint a legtöbb betegség kialakulásáért felelős, nem árthat, ha elsajátítunk néhány stresszoldó technikát. "A feszültségérzet izomtónus fokozódással is jár, amit lehet lazítással, nyújtással oldani. A legegyszerűbb, ha az ember nyújtógyakorlatokat végez. Emellett segítenek a ballisztikus, nagy mozgások is, mint a nagy karkörzés, vagy a guggolás" - ajánlotta Stoll Dániel, pszichológus.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta