no

Halványítsa narancsbőrét házilag!

Sokan gondolják úgy, hogy ha vége a nyárnak, és a lenge öltözet helyére a hosszúnadrág kerül, már nem is annyira fontos, van-e naracsbőr alatta. Pedig a narancsbőr, ha el nem is tüntethető teljesen, azért szépen visszaszorítható, csakhogy ez hosszú folyamat: ha most elkezdi, épp jövő tavaszra kezd látszani az eredmény. Persze, akadnak szerencsésebb alkatúak, náluk a kúra már akár 2-3 hónap után eredményes lehet. De kinek van pénze hónapokig kenegetni magát narancsbőr elleni krémekkel? Hát annak, aki a méregdrága bolti készítmények helyett elkészíti magának őket.

Az alábbi pár krém nem csak azért jó, mert jó eredményeket lehet elérni velük a narancsbőr halványításában, hanem azért is, mert használatukkal a lerakódott méreganyagok egy része is távozik szervezetéből. Ha ezt még megspékeli étrendváltással, továbbá kávé helyett inkább élénkítő teát iszik és sportolni is elkezd, biztosra mehet: jövő tavasszal már sokkal feszesebb bőrrel kezdhet vetkőzni a jó időben.

Fahéj-, szegfűszeg- és narancsolaj

A következő krémben három olyan fontos összetevő szerepel, ami feszessé teszi a bőrt és beindítja az anyagcsere működését. Külön-külön is jól alkalmazhatóak, de együtt sokkal jobban fejtik ki hatásukat.

shutterstock 20675782

A bázisolaj lehet egy folyékony halmazállapotú és egy szilárd halmazállapotú olaj(zsír) egyvelege, pl. a sheavaj és olívaolaj jól működik. Egy deci folyékony olajhoz 30 gramm szilárdat adjon. Mindegyik illóolajból csak 5-5 cseppet használjon.

 

Alapkrém készítése

Az elkészítés már ismerős lehet: a zsírokat az olajokkal vízgőz felett olvassza meg, öntse egy mély tégelybe és botmixerrel addig turmixolja amíg langyosra hűl. Ezután cseppentse a krémbe az illóolajokat.

Csilis krém – csak vastagbőrűeknek

Készítsen sheavajból vagy kakaóvajból, esetleg a kettő keverékéből testápolót, és keverjen hozzá saját készítésű csiliolajat. Az arány a következő legyen: minden 35 g vajhoz számoljon 0,5 dl olajat.

shutterstock 123312712

Vigyázzon, ez nagyon erős készítmény, csak akkor használja, ha tényleg bírja a gyűrődést. Ha nem szeretne túlságosan szenvedni a szépségért, kezdje egész kevés csiliolajjal a bekeverést, és bőrpróbákkal ellenőrizve emelje az adagot addig, amit még elvisel.

Csiliolaj házilag

A lehető legegyszerűbb csiliolajat előállítani: aprítson föl 2-3 darab hosszú piros csilipaprikát, és áztassa egy napig olívaolajban. Szűrje le az olajat, és már kész is a csiliolaj.

Lustáknak csak olaj

Ha nincsen kedve krémet gyártani, két megoldás lehetséges. Elmegy a legközelebbi gyógyszertárba, elmondja, hogy narancsbőr kezelésére szeretne krémet készíteni, és megkéri a patikust, hogy készítsenek alapkrémet önnek (és ebbe aztán otthon belekeveri az illóolajokat), vagy egyszerűen elhagyja a krémet és csak olajjal dolgozik. Ha az utóbbit választja (ami valószínűleg olcsóbb, mint a gyógyszertáras készítmény), akkor csak annyi a dolga, hogy valamilyen bázisolajba (ez lehet bármilyen olcsó olívaolaj - még az sem kell, hogy extra szűz legyen -, vagy dióolaj, repceolaj, mogyoróolaj, hidegen sajtolt napraforgóolaj, szóval tényleg bármilyen olaj) csepegtessen az alábbi illóolajokból.

Kis illóolaj-határozó

  • fahéjolaj: színtelen, íze édeskés, aromás, csípős. A fűszerek között az egyik legerősebb antioxidáns. Kiváló zsírégető, fokozza a vérkeringést. Stimulálja a vérkeringést, energiához juttatja a bőrt, a felszabaduló energia pedig rendkívül jó zsírégető.
  • szegfűszegolaj: rendkívül jó a bőr vérkeringésének fokozására, emellett sportsérülésekre is alkalmazható.
  • narancsolaj: javítja a bőr és az alatta lévő szövetek vérellátását és a nyirokkeringést, ezáltal kifeszíti a narancsbőrös területeket, ráadásul növeli a verítékezést is, így támogatva a mérgező anyagok távozását a szervezetből.
  • borókafenyő-olaj: Kiváló cellulitiszre, illetve reumatikus fájdalmakra.
  • csiliolaj: serkenti a bőr alatti szövetek vér- és nyirokkeringését, izzaszt, a narancsolajhoz hasonló elven működik.
143

Ha a bázisolaj egy deciliter, akkor illóolajból nyugodtan adhat 20 cseppet. (Ha nem érzi hatékonynak a kencét, tegyen bele még illóolajat.)

Vigyázzon, hogy három fajtánál több illóolajat ne keverjen össze, mert bőrpírt és allergiás tüneteket okozhat.

A legolcsóbb testradír narancsbőr ellen

Ezt a készítményt zuhanyzás közben használja – élénkítő hatással bír, nagyon jó a cellulit kezelésére, és nem mellékesen kiválóan segít eltüntetni az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről úgy, hogy utána már krémezni sem kell, hiszen az olívaolaj megteszi hatását.

kave

Ezeket a mennyiségeket keverje össze egy mély, zárható tégelybe:

  • 10 g barna nádcukor
  • 10 g őrölt kávé
  • 10 ml olívaolaj
A következőképpen használja: nedvesítse be a kezeit, vegyen ki egy maroknyi radírt a tégelyből, és jó alaposan masszírozza bele a bőrébe néhány másodpercig, majd bő vízzel öblítse le.

Tipp: Minden fürdés után (de legalább hetente háromszor) kenje be magát 100 százalékos dióolajjal. Az egyik legjobb bőrpuhító és -feszesítő, amit a bőrére kenhet. Már az első használat után látszik az eredmény, de tényleg úgy a leghatásosabb, ha folyamatosan használja. Sajnos a hidegen sajtolt dióolajok elég drágák, de ha azt vesszük, hogy egy jobb minőségű, tényleg bio testápolókészítmény mennyibe kerül, már nem is tűnik annyira vészesnek az olaj ára. És valószínűleg hatásosabb is mint bármelyik kence.

Így használja

Öntsön a tenyerébe diónyi olajat, oszlassa el a két tenyerén, és simogassa bőrébe az olajat. A leghatásosabb, ha a vizes bőrére viszi fel, és megvárja míg beszívódik az olaj. Nem érdemes sokat használni egyszerre. Nem attól lesz puha a bőre, ha egyszer ráken sokat, hanem ha a megfelelő mennyiségeket rendszeresen alkalmazza.

Bőrpróba kötelező!

Fontos, hogy mindig 100%-os illóolajat használjon!

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra