#ÉLETEM

A '70-es években képzeli el a jövőt az IKEA

2013. augusztus 22., csütörtök 19:13

Hogy tetszik az új katalógus?

 • 476
  Szuper jó
 • 560
  Nincs benne semmi újdonság
 • 467
  Jó, jó, de lehetne jobb is
 • 267
  Utálom az Ikeát

Megérkezett a sokak által várt, évről évre a vártnál később érkező IKEA katalógus. A férfiak már a gondolattól is a fejüket fogják, amikor megpillantják a postaládába dobott katalógust, a nők pedig szatyrot-fakanalat eldobva heverednek a kanapéra, hogy végigböngésszék, mi fogja idén elvinni a családi büdzsé egy részét.

A cég egy dologban biztosan nagyon jó: olyan enteriőröket képesek bemutatni, hogy még a reklámoktól amúgy megcsömörlött fogyasztó is azonnal elindulna hozzájuk, hogy beszerezze a 26. csetreszt, vagy a következő "must have" lámpát és bögrét, mert olyan még nincs. És különben is tök olcsó.

A legújabb katalógus visszanyúlik a '70-es évek bútorvilágához, nem véletlen, hogy újraalkották az első lapos csomagolású asztalt, a Lövetet. A levél alakú asztalka (melynek neve is levelet jelent), most kissé megújulva tér vissza, Lövbacken néven. Ez sokaknak a nagyi lakását idézheti, a szocializmus bútorai pont ilyenek voltak.

lovbacken-dohanyzoasztal 0173699 PE327848 S4

Idén nagyon sok újdonság nincs a katalógusban, bár a cég előrukkolt egy erős papír árú szériával, és pár bútornak csökkent az ára, ennek ellenére inkább az ötletek azok, melyek jól hasznosíthatóak a mindennapokban.

Jó ötlet a kiterjesztett valóság használata, amihez egy tablet vagy okostelefon kell csak, meg persze egy katalógus. Az egyes, plusszal jelzett oldalakat beszkennelve, a saját lakásunkba tudjuk elhelyezni a kinézett bútort, és virtuálisan körbe is lehet járni az adott teret.

Kattintson a képre a katalógusért!
Kattintson a képre a katalógusért!
Fotó: ikea.com

A katalógus első felében a megszokott módon inkább az enteriőrökre mennek rá, míg a másik felében a bútoroké a főszerep. Számos ötletet adnak, hogyan lehet átfesteni vagy más módon megújítani a bútorokat, sőt erre biztatnak is. Akinek jól jön az inspiráció, annak nagyon ajánljuk az Ikea Hackersoldalt, ahol számos kitünő ötlettel lehet találkozni.  Akinek pedig nincs kedve megvárni, míg a postás bedobja a postaládába, az böngéssze online, vagy töltse le a telefonjára ( IKEA Catalogue néven keresse) mind Androidon, mind Apple termékeken elérhető.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta