A 29 éveseknek legrosszabb a másnap

Egy kutatás szerint a huszonkilenc évesek élik meg legrosszabban a másnaposságot, mert nincs már olyan állóképességük, mint a fiatalabbaknak, mégis ugyanolyan keményen próbálnak bulizni. Egy átlagos másnaposság majdnem 9 óra 45 perces, és délelőtt háromnegyed tízkor éri el a csúcspontját - jelentsen ez bármit. Egy 29 éves viszont 10 óra 24 percig szenvedhet. A kutatásából az is kiderült, hogy a britek kétharmada másnaposan megy hétfőn dolgozni, és hogy évente átlagosan hat napot betegeskednek, azaz hagynak ki a munkahelyükön másnaposság miatt - írja a Daily Mail.

55937249
Matt Cardy

A roppant tudományos kutatásba kétezer, tizennyolc évesnél idősebb britet vontak be szerte az országból, a megkérdezettek fele pedig 25 és 44 éves között volt. Amellett, hogy ismét sikerült tudományosan bebizonyítani, hogy harminchoz közel nem ugyanaz már a buli, kiderült, hogy a britek nagy részét nem érdekli, hogy hétfőn dolgozniuk kell, és a felük el is ismerte, hogy nem csak, hogy másnaposan jelennek meg a munkában, hanem még bőven részegek is. Emellett azt is sikerült feltárni, hogy a glasgowiak bírják a legjobban a piálást, ők csak hat órán keresztül másnaposak, míg a bristoliak akár tíz órán keresztül is szenvedhetnek.

A kínzó adatok sorolásának azonban még koránt sincs vége. Tíz emberből például egy általában meg is bánja az előző esti idétlenkedést, és ki is posztolja a dolgot Facebookra. A megkérdezettek harmada pedig elismerte, hogy utólag törlik is a közösségi oldalakról azokat a képeket, amiken túlságosan lealjasodtak. Öt britből egy általában küld olyan smst (vagy más üzenetet), amit utólag nagyon nem kellett volna, tíz százalékuk vetkőzött meztelenre nyilvánosan részegen, hat százalék pedig többé vagy kevésbé, de be is vizelt. "A kutatásból kiderült, hogy az alkohol teljesen brit kultúra része lett" - reagált Catherine Salway, a felmérés rendelő mozgalom alapítója.

Természetesen nem először foglalkozunk az alkoholfogyasztással, ha ide kattint, akkor megnézheti, hogyan fognak kinézni bizonyos hírességek, ha tisztességgel végigpiálnak tíz évet. Ez alapján pedig elképzelheti, hogy mi történik önnel. Ha pedig ide kattint, akkor kiszámolhatja, hogy hány kalóriát ivott össze egy-egy este alatt. Egy korsó sör például körülbelül 200 kalóriának felel meg, egy áltagos, felnőtt nőnek pedig 2000 kalória az úgynevezett irányadó napi beviteli értéke, szóval ha valahogy legurítana tíz sört, akkor több kalóriára már nem is lenne szüksége a szervezetének.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek