#ÉLETEM

A Google megmondja, mikor jön az influenzajárvány

2013. január 21., hétfő 20:37

A Google tényleg mindenre tudja a választ. A keresési trendeket eddig is figyelték a reklámszakemberek, újságírók és a kutatók is, akik érdekes összefüggést találtak az influnza terjedése és a keresesések számának megugrása között - írja a socialtimes.hu

fluc1

2006-tól vizsgálva a trendeket, látható, hogy a tényleges megbetegedések száma és az influenzára keresések száma korrelált egymással. Ez persze nem csak arra jó, hogy elmerengjünk róla, merre jár a vírus, hanem arra is, hogy előre lehessen jelezni a járvány terjedését. A becslések szerint évente legalább 250.000-500.000 halálesetet okozó infulenzatörzsek terjedésének irányát a Nature magazinban publikálták.

flu2
Fotó: Google.com

Az Országos Epidemiológiai központ heti jelentése szerint az előző héthez képest 53 százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A betegek nagy része fiatal felnőtt (15-34 éves).

Jelenleg 10 európai országban van járvány, Írország, Anglia, Izland, Norvégia, Svédország, Dánia, Hollandia, Belgium, Luxemburg és Franciaország lakosai fertőződtek meg nagy számban. A becslések szerint még legalább 2-3 hét mire hozzánk is elér a vírus, onnantól lehet járványra számítani.

A felmérések szerint leginkább az influenza pénztárcánkat terhelő hatásától tartunk, de sokan attól félnek, hogy a betegség miatt munkahelyüket is elvesztik.

flu1

Persze jó esélyünk van rá, hogy ne ússzuk meg az influenzát, ha el akarjuk kerülni, akkor érdemes extra adag vitamint szedni, és abban bízni, hogy minket pont elkerül a kórság. Ha már elkaptuk, nem sok mindent tehetünk, mint, hogy megpróbálunk ágyban maradni, és nem dőlünk be a félinformációknak, így jó eséllyel ki tudjuk magunkat kezelni a betegségből.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JÓ FÉNYEKET Szelfi tippek kezdőknek és függőknek

Fejlődni mindig lehet, és garantálom, hogy az itt felsorolt tippek közül még a Kardashian lányok sem ismerik mindegyiket! Sosem értetted, másnak hogy lesznek mindig tökéletesek a képei? Hát így

ÚTIKALAUZ ANATÓMIÁBA Miért olyan makacs az ekcéma?

A világ egyik legelterjedtebb bőrbetegsége, gyakran hosszú hónapokig vagy évekig is eltarthat, ameddig javulni kezd az állapot. Sőt, gyakran a terápia ellenére hullámzó ritmusban, újra és újra visszatérnek a tünetek. Min múlik a tartós gyógyulás?

LELKI ZÓNA A szépség mellékhatásai

Ami szép, az jó is! Ez az összefüggés automatikus működésbe lép, ha más emberekről mondunk ítéltet – akkor is, ha racionális énünk nem ért egyet vele. A kedvező fizikai megjelenés átterjed az egyén megítélésének más dimenzióira is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta