Siófokon költi a pénzét a magyar

A Szállás.hu elkészítette éves statisztikáját, melyből kiderül, hová jártunk pihenni 2012-ben. Az internetes portál felmérése szerint többen utaztak együtt nyaralni (átlagosan 3,14-en), viszont tavaly kerültük a hoteleket, inkább az apartmanokat és vendégházakat választottuk.

Az átlag nyaraló 2,6 napot tölt távol az otthonától, és egyre kedveltebbek az elő- és utószezoni nyaralások, de a legtöbben még mindig júliusban és augusztusban pihenik ki az év fáradalmait. A SZÉP-kártya a bevezetése óta egyre terjed, akik így fizettek, azok átlagosan 52300 forintot költöttek.

66840010
Nagy Attila / Velvet

Nem meglepő módon a Balatont még mindig kedvelik a nyaralók, idén a legtöbben Siófokra utaztak. Ezt követte egy másik fürdőváros, Hajdúszoboszló. Harmadik helyre került a főváros, negyedik pedig Eger lett.

TOP10 Nyaralóhely

(Zárójelben a 2011-es helyezések)

1.  Siófok (2.)

2.  Hajdúszoboszló (1.)

3.  Budapest (3.)

4.  Eger (5.)

5.  Balatonfüred (4.)

6.  Gyula (7.)

7.  Balatonlelle (10.)

8.  Zalakaros (8.)

9.  Hévíz (9.)

10.  Sopron (6.)

Meglepő módon a határközeli Sopron a hatodik helyről a tizedikre csúszott vissza, Balatonlelle viszont három helyet lépett előre.

A Magyar Turizmus Zrt.felmérése szerint a magyarok szívesebben utaznak külföldre, és ott jelentősen többet költenek, mint belföldön. Itthon maradva viszont a Balatonnál majdnem 6 napot maradtak, a Tisza-tónál és a Nyugat-Dunántúlon négyet.

Itt a napi átlagköltés 4900 forint volt. A Balaton kivételével inkább rokonlátogatni utazunk, ha pedig nem csupán a napozás és a barátok végiglátogatása a cél, akkor a nyaraló felé tartunk – derült ki a Magyar Turizmus Zrt. felméréséből.

Annak ellenére, hogy a január a spórolás hónapja, a statisztikák azt mutatják, hogy egyre többen mennek el kipihenni az ünnepeket, amelyre mi is adtunk néhány tippet.

Persze nem csak néhány napra érdemes elutazni, remek kirándulóhelyek vannak az országban, de mióta betörtek a kuponos oldalak, azóta viszonylag jó áron lehet lecsapni a kedvezményes ajánlatokra, csak érdemes megnézni, mire adjuk ki a pénzt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek