#ÉLETEM

Egyen munkaidőben, fogyni fog

2013. január 7., hétfő 12:11

David Zinczenko a Men's Health vezető szerkesztője kigondolt egy olyan új módszert, mellyel – állítása szerint – most már véglegesen és hatékonyan tüntethetjük el a zsírpárnáinkat. Bár a 2012-es fogyókúrás válogatásban még nem szerepel ez a csodálatos új diéta, reméljük, a 2013-as listán majd visszaköszön. A 8 órás diéta névre keresztelt módszer lényege, hogy csak 9-17 óra között lehet enni, és persze megfelelő szakvéleményekkel támasztják alá. Igaz, csak egereken tesztelték a dolgot, de ez állítólag elég.

Dr Satchidananda Panda kísérlete szerint 100 egeret tartottak ugyanazon a diétán, de míg az egyik csapat 9-17 óra között ehetett csak, a másiknál nem voltak ilyen szabályok. Meglepő módon az állatok fogytak, és igen, azok melyek kizárólag munkaidőben ettek. Dr. Panda szerint a hormonok és az enzimek jobban működnek ebben az időszakban, így akár még a cukorbetegség is elkerülhető az új módszerrel.

A szerzők 288 oldalas tanulmányban támasztják alá a diéta hatékonyságát, kár, hogy a diéta logikája megkérdőjelezhető, ráadásul a Fitjerk.com szerzői szerint az egész ötlet lopás. Berkhan & Brad Pilon könyve az Eat Stop Eat hasonló elveken alapul, ők is az időfaktorral operálnak. De ezen az elven a Harcosok étrendjét is elő lehetne venni, igaz, ők pont pont a fordítottjára esküsznek, vagyis, hogy kizárólag naplemente után kell enni (bár az általunk megkérdezett gasztroenterológus nem javasolja azt sem).

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta