10 szépségápolási hiba, amit télen elkövetünk

A jeges hideg igazi szépséggyilkos, a bőrünk száraz és vörös, rosszabb esetben még viszket is, az ajkunk cserepes, a hajunk pedig töredezik. Pedig ezeket a problémákat némi odafigyeléssel meg is lehet szüntetni, vagy legalábbis enyhíteni lehet kínjainkat. A Stylelist összegyűjtötte a 10 leggyakoribb téli szépségápolási hibát. Részletek a hajtás után!

1. Nem párásítunk

Már többször írtunk arról, hogy a fűtés miatt igen száraz benti levegő sem tesz jót bőrünknek és a hajunknak, ezért mindenképpen párásítani kell. Az üzletekben a párásító készülékek nagy választékával találkozhat, de ha erre most nem költene, akkor legalább töltsön egy edénybe némi vizet, és ezt rakja fel a fűtőtestre. Aki akar, természetesen illóolajakat is csepegtethet bele. Azért szólunk: ez a módszer egy valódi párásító készülékkel össze sem hasonlítható, szóval érdemes beruházni.

stockfresh 616450 wintertime sizeM
Yuganov Konstantin

2. Forró zuhany

Ugyan hazaérve bizonyára nagyon jólesik hosszasan zuhanyozni vagy fürödni a kádban, a túlzottan forró víz csak tovább szárítja a bőrünket, arról nem is beszélve, hogy a megemelkedett testhőmérséklet felpörget, így az alvás is nehezebben megy majd. A Stylelist szerint 15 percnél tovább semmiképpen sem szabad áztatni magunkat.

3. Pandaszemek

A hideg és a szél miatt sokan végigkönnyezik az egész szezont, és az így elmosódott szemfesték miatt pandaszemekkel csinálják végig a telet. A megoldás pedig egyszerű: vízálló dekorkozmetikumokat kell használni

4. Túl sok barnító

Sápadtnak lenni még mindig nem annyira menő, még akkor sem, ha minden héten csak egyszer látunk napot: vagy sok szoláriummal, vagy sok barnítóval lehet elérni a kívánt árnyalatot. Ez azonban egyrészt nem túl egészséges, másrészt könnyű túlzásba esni, ezért is javasolják inkább a színezett hidratálók használatát.

5. Nem félünk a napfénytől

Ahogy előbb is említettük, ilyenkor kevés napsütésben van részünk, de ettől függetlenül még nem szabad léha módon megfeledkezni az UV-védelemről. Szerencsére rengeteg fényvédő arckrémet lehet kapni, csak a pénztárcánktól függ, hogy melyik gyártó termékét vesszük meg.

6. Helytelen arcápolás

Ha nem a megfelelő módon ápoljuk az arcbőrünket, a tél nagy kárt tehet benne. A Stylelist azt tanácsolja, hogy készítsünk házi arcradírt, és mindenképpen adjunk hozzá egy evőkanál mézet és zabpelyhet, ettől ugyanis elmúlik a pirosság.

7. Helytelen ajakápolás

Korábban már mi is teszteltünk ajakíreket, és ilyenkor télen különösen fontos, hogy erről a területről se feledkezzünk meg, mert a cserepes száj nem túl vonzó. Nyilván mindenkinek van a kedvence, de a waxosabb termékeket ilyenkor ajánlott kerülni, a Stylelist például a kakaóvajas ajakápolókat ajánlja.

8. Köröm! Az mi?

Bár a kesztyű ápol és eltakar, a körmeinket télen is ápolni kell. Ehhez nem kell mást tenni, csak összekeverni egy evőkanál olívaolajat és citromlevet, amely állítólag remek körömápoló folyadék a téli szezonra.

stockfresh 2303452 woman-with-red-and-green-nail-polish-holding-
Andy Dean Photography

9. Hajformázás ész nélkül

Ha túl sokat használjuk a különféle hajformázó készülékeket, azzal sem teszünk jót a hajnak. Nincs mit tenni, be kell vásárolni azokból a termékekből, amelyek megvédik hajunkat a káros hőhatásoktól. A Braun honlapja szerint egyébként  a vékonyszálú hajat legfeljebb 130°C-on, míg a vastagszálú frizurát 200°C-on formázzuk, az ennél magasabb hő akár 50%-kal csökkentheti a haj erősségét.

10. Lustaság

Bár ilyenkor se idő, se szándék nincs arra, hogy hetente akár többször is eljárjunk az edzőterembe, a Stylelist szerint néha mégis érdemes erőt venni magunkon, mert ez jót tesz a bőrünknek is. Persze arra azért vigyázzunk, hogy ne kimelegedve lépjünk ki a jeges hidegbe, mert annak csúnya vége lesz, bár nem a szépségünkre, hanem az egészségünkre nézve.

Oszd meg másokkal is!
Mustra