#ÉLETEM

Nem kell félnie a WAMP-nak a konkurenciától

2012. december 23., vasárnap 17:21

Budapest első romkocsmája már régóta a határait feszegeti, amikor a Szimpla Kertbe újabb és újabb rendezvényeket szervez. Ilyen a Háztáji Piac, ami az Index szerint egyenesen a legjobb dolog, ami idén Budapesten történt. Ezek után valami nagyot kellett volna durrantani a Fullkorol Design Piacnak és Vásárnak, de a "kérem, itt most valamiket nagyon el akarnak nekem adni" érzésen kívül nem jöttünk lázba. Persze, mitől is lehet egy piac jobb vagy rosszabb, mint a többi, pláne Karácsony előtt két nappal, amikor a népek már az akciós pontyért állnak sorban a hiperekben, és hisztérikus apukák mormogják maguk elé, hogy Lego, Barbie és Angry Birds plüss...?

Persze nincs ezzel a piaccal semmi baj, ugyanolyan mint a többi, kicsit Gouba, kicsit WAMP, kicsit újrahasznosított, mocsok drága, és szívderítően olcsó. Csodákat ne várjon itt az ember, néhol úgy éreztük, hogy a gyerek karácsonyi kézműveskedései kerültek a pultra, máshol az összes designboltban kapható gyűrűt kínálták exkluzívként, de ez belefér.

A népek a Kazinczy környékén későn kelnek, mert kettőkor csak néhány arc andalgott az asztalok körül, de két óra múlva sem mondtuk volna meg, hogy a Karácsony előtti utolsó szombat van. A Fullkolor ettől függetlenül nem rossz, az unalomig ismert munkák mellett feltörekvő új arcok is vannak, bár nem értem, hogy a lógassunk kiégethető gyurmából készült tortacikkelyt a fülünkbe mitől újszerű és egyedi – de ha kereslet van rá, miért is ne.

Az első ízben megrendezett piac ígérete szerint "feltörekvő vagy már ismert tervezők munkáival találkozhat majd a vásárra betérő, az egyedi kis szériás öltözékektől az ékszereken át, a háztartást ékítő design tárgyakig. Érdekes ötleteket, új technikákat mutatnak be, előtérbe helyezve a recycle és slow design tematikát. A művészeket és munkáikat bemutató programokat, különleges alkotásokat a háttérben kellemes zenével fűszerezve élvezheti az idelátogató. Ezek mellett minden alkalommal más és más tervező munkásságát emelik ki ki a piacon egy rövid beszélgetés és bemutató formájában, melyben alkalom nyílik jobban megismerni termékeket, egyedi technológiákat és persze nem utolsó sorban a tervezőket". Ez utóbbiból mi sajnos kimaradtunk, vagy nem vettük észre, hogy a sokat látott falak közt mi történik (a fény egyébként sem volt túl sok, pedig vásárlásnál bizony praktikus lenne), és az sem derült ki, hogy a megvásárolt sütikkel karitatív célokat szolgálnak, pedig isten bizony vettünk volna.

Azért sikerült jó sok pénzt költenünk, összefutottunk néhány haverral, akik boldogan csaptak le a horgolt rókára meg a süngyűrűre, sikerült beszerezni az ajándékok nagy részét, bár a pénztárcánk tartalmával azóta nem mertünk szembesülni.

Szimpla - Fullkolor Design Piac minden hónap 3. szombatján

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta