Nem kell félnie a WAMP-nak a konkurenciától

Budapest első romkocsmája már régóta a határait feszegeti, amikor a Szimpla Kertbe újabb és újabb rendezvényeket szervez. Ilyen a Háztáji Piac, ami az Index szerint egyenesen a legjobb dolog, ami idén Budapesten történt. Ezek után valami nagyot kellett volna durrantani a Fullkorol Design Piacnak és Vásárnak, de a "kérem, itt most valamiket nagyon el akarnak nekem adni" érzésen kívül nem jöttünk lázba. Persze, mitől is lehet egy piac jobb vagy rosszabb, mint a többi, pláne Karácsony előtt két nappal, amikor a népek már az akciós pontyért állnak sorban a hiperekben, és hisztérikus apukák mormogják maguk elé, hogy Lego, Barbie és Angry Birds plüss...?

Persze nincs ezzel a piaccal semmi baj, ugyanolyan mint a többi, kicsit Gouba, kicsit WAMP, kicsit újrahasznosított, mocsok drága, és szívderítően olcsó. Csodákat ne várjon itt az ember, néhol úgy éreztük, hogy a gyerek karácsonyi kézműveskedései kerültek a pultra, máshol az összes designboltban kapható gyűrűt kínálták exkluzívként, de ez belefér.

A népek a Kazinczy környékén későn kelnek, mert kettőkor csak néhány arc andalgott az asztalok körül, de két óra múlva sem mondtuk volna meg, hogy a Karácsony előtti utolsó szombat van. A Fullkolor ettől függetlenül nem rossz, az unalomig ismert munkák mellett feltörekvő új arcok is vannak, bár nem értem, hogy a lógassunk kiégethető gyurmából készült tortacikkelyt a fülünkbe mitől újszerű és egyedi – de ha kereslet van rá, miért is ne.

Az első ízben megrendezett piac ígérete szerint "feltörekvő vagy már ismert tervezők munkáival találkozhat majd a vásárra betérő, az egyedi kis szériás öltözékektől az ékszereken át, a háztartást ékítő design tárgyakig. Érdekes ötleteket, új technikákat mutatnak be, előtérbe helyezve a recycle és slow design tematikát. A művészeket és munkáikat bemutató programokat, különleges alkotásokat a háttérben kellemes zenével fűszerezve élvezheti az idelátogató. Ezek mellett minden alkalommal más és más tervező munkásságát emelik ki ki a piacon egy rövid beszélgetés és bemutató formájában, melyben alkalom nyílik jobban megismerni termékeket, egyedi technológiákat és persze nem utolsó sorban a tervezőket". Ez utóbbiból mi sajnos kimaradtunk, vagy nem vettük észre, hogy a sokat látott falak közt mi történik (a fény egyébként sem volt túl sok, pedig vásárlásnál bizony praktikus lenne), és az sem derült ki, hogy a megvásárolt sütikkel karitatív célokat szolgálnak, pedig isten bizony vettünk volna.

Azért sikerült jó sok pénzt költenünk, összefutottunk néhány haverral, akik boldogan csaptak le a horgolt rókára meg a süngyűrűre, sikerült beszerezni az ajándékok nagy részét, bár a pénztárcánk tartalmával azóta nem mertünk szembesülni.

Szimpla - Fullkolor Design Piac minden hónap 3. szombatján

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek