#ÉLETEM

Készítsen dizájnlámpát pár perc alatt!

2012. október 28., vasárnap 19:36 |

Nagyon klassz lámpát készítettünk Kaszanitzky Anna  lámpatervező, aKanguLUM Lámpaműhely vezető dizájnere segítségével, és az egész nem volt több mint öt perc. Bónusz: a videónk segítségével ön is bármikor simán megcsinálhatja!

Amire szüksége lesz:

LED-es fényfüzér (körülbelül 6000 forint), bármilyen színű dekor tüll 1,5 méter (körülbelül 1000 forint), üvegballon (ára változó, 600-5000 forint).

Az elkészítése rendkívül egyszerű: egyengesse el az izzókat és töltse bele az üvegbe úgy, hogy közben mindig köré teker egy kis textilt. A lényeg, hogy kizárólag LED-es izzókat használjon, mert ez nem melegszik, így nem gyújtja fel az anyagot és nem forrósítja át az üveget. Használhat különböző színű és formájú fényfüzért, kisebb vagy nagyobb, tetszőleges formájú üvegballont is. Karácsonyra is tökéletes ajándék.

Igaz, ha vásárolnia kell az üveget, akkor nem kifejezetten olcsó az előállítása, de ha körbenéz otthon, és megkéri az ismerőseit is, hogy nyitott szemmel járjanak, biztosan akad előbb-utóbb valahol elfekvőben egy szép üvegballon. Ha pedig nagyon nem talál, érdemes körülnézni az Ecserin, vagy a mostanság egyre népszerűbb garázsvásárokon.

KanguLUM

Kaszanitzky Anna, a KanguLUM Lámpaműhely vezetője/dizájnere 2006-ban diplomázott formatervező mérnökként a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd lámpák tervezésével és készítésével kezdett foglalkozni. Munkáit elsősorban az élő organizmusok formavilága és a geometria inspirálja. Aki ellátogat a műhelybe, nem csak a kész lámpák közül válogathat, hanem saját személyes igényeire szabottan is rendelhet bármilyen világítótestet. Van lehetőség műhelyfoglalkozásokra is, ahol Anna segítségével bárki elkészítheti saját lámpáját.
 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta