#ÉLETEM

Elásnád a csatabárdot? Flörtölj a munkatársnőddel!

2012. október 8., hétfő 13:57

Nőként nemcsak a férfiakkal hasznos flörtölni, érdemes bókokat szórni a munkatársnőknek is, de vigyázat: nem mindegy, hogyan, mert a másik fél könnyen talpnyalásnak érezheti a dicséretet, figyelmeztet vonatkozó cikkében a Daily Mail. "A flörtölés remek szociális eszköz lehet a nőkkel ápolt kapcsolatokban is. A bókokkal olyan, mintha azt mondanánk: kedvellek, és teszek azért, hogy jól érezd magad. Nagyon hasznos taktika lehet egy nehéz természetű főnöknőnél vagy egy taktikus, trükkös kolléganőnél is, különösen, ha az ember azt észleli, hogy riválisként kezelik. Ebben a helyzetben ugyanis a flörtölés lefegyverzi a másik felet, mert nyilvánvalóvá válik számára, hogy a bókokat szóró kolléga valójában ártalmatlan" – magyarázta a lapnak a Central Lancashire Egyetem pszichológia szakának tanszékvezető docense.

tk3s 10563520 0932

A flörtölés, tette hozzá Mann, nemcsak a munkahelyen hasznos, hanem barátságokban is, ezzel a technikával ugyanis könnyedén érzékeltethető, mennyire közel érezzük a másikat magunkhoz. "A karok érintése, a fej vállra hajtása és az ölelések – ezek mind olyan technikák, amikkel egy nő akkor él, amikor egy férfival flörtöl, és ezek nyilván többet jelentenek puszta támogatásnál. Az érintésekkel manifesztálódik mindaz, amit a szavakban kimondanál, az, hogy milyen jó barátodnak érzed. És biztos, hogy a barátod viszonozni fogja ezeket a gesztusokat."

A bókok szórása kétségkívül hatékony technika, mivel az önbizalomhiányra épít, ami, ugye, a nőknél, hát, mondjuk úgy, hogy nem ritka. Állítólag még a legkeményebb kolléganőket is képes levenni a lábukról – mi még nem próbáltuk, így aztán írják meg, ha sikerrel jártak. Íme néhány tipp:   Figyeljenek az érintésekre, érdemes főként a karokra, a vállra koncentrálni. A túlfűtött, ömlengő bókhad helyett sokszor beszédesebb és őszintébb egy jól irányzott mozdulat: amikor megdicsérnénk a másik súlyát, tegyük ezt úgy, hogy a derekára tesszük a kezünket, és megjegyezzük, hogy nahát, milyen keskeny!

A szerző szerint jó módszer a régimódi kifejezések használata, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy apróságokra figyeljünk (amikre más valószínűleg nem), és konzekvensen bókoljunk, akkor biztosan célt érünk vele. És nemcsak a felszolgálólánynál, aki a kedvesség hatására több kenyeret hoz és többször jelenik meg az asztalunknál, hanem a munkatársainknál, sőt, akár a főnökünknél is. És ha előléptetés nem is származik belőle, legalább lesz egy jó napja a kolléganőknek. És talán nekünk is.

tk3s mon111019

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta